sreda, 26 novembar 2014 15:50

Marčelo - "Pravi muškarac 2014"

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Popularni muzičar i književnik Marko Šelić, poznatiji kao Marčelo, dobitnik je nagrade "Pravi muškarac 2014" koju dodeljuje organizacija E8 čiji je cilj prevencija nasilja među mladima i promocija rodne ravnopravnosti.
 
Nagrada se svake godine dodeljuje osobama koje čine dobar uzor mlađim generacijama, posebno tinejdžerima, i afirmišu ljudska prava, ravnopravnost, toleranciju, humanost i nenasilje. 
 
Marčelu je nagradu 25.11. u Ustanovi kulture Parobrod, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, uručio prošlogodišnji dobitnik nagrade, zaštitnik građana Saša Janković.
 
Žiri su sačinjavali strip crtač Marko Somborac, zaštitnik građana Saša Janković, reditelj Stevan Filipović, novinarka Suzana Zlatanović i programska direktorka omladinske organizacije E8 Dragana Jovanović. 
 
Biografija Marka Šelića Marčela, rođenog 22.1.1983. u Paraćinu, zaista je impozanta: Objavio je 4 studijska albuma, romane "Zajedno sami", i trilogiju "Malterego", zbirku tekstova "O ljudima, psima i mišima", objavljivao je kolumne u Politici i Huperu, pisao tekstove songova za pojedine predstave. Učestvovao i u  više akcija REX-a, Centra za nenasilje i Centra za ratnu traumu, na temu tolerancije među narodima ex-Yu i delovanja muzike i književnosti na promenu svesti mladih. Takođe je i njegova pesma "Čep" bila deo akcije borbe protiv trgovine ljudima i radne eksploatacije, pokrenute od strane NVO Astra, te je njegov doprinos u promociji pravih vrednosti, pogotovo medju studentima, neosporan.

 

Pročitano 2055 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 26 novembar 2014 15:57
Mariana Fodor

mariana.fodor@studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

edukacija-logo-kursevi

239x106 novi 

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

ArchLAB

TOV

Cefix

OpstinaVrsac

eVrsac

OklagijaRS

VrsacMOJKraj

VAK

KulturniCentarVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacPlus

PricajmoOTome

parakvadvs

edukacija