petak, 10 jul 2015 10:24

Narednog petka počinje Vršačka ulična olimpijada

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Danas je povodom Vršačke olimpijade održana konferencija za novinare. Medijima su se obratili Julkica Mitrašinović, članica Opštinskog veća zadužena za sport i omladinu, Borivoje Matić, predsednik Unije studenata i Miloš Višacki, sekretar Unije studenata. 

Julkica Mitrašinović pozdravila je i ovaj projekat Unije studenata. Kako ističe, Opština Vršac je obezbedila logističku podršku, kao i deo finansija. Nada se da će se ove godine broj učesnika povećati, te da će se Vršac predstaviti kao pravi sportski grad.

Miloš Višacki kaže da su zadovoljni dosadašnjim odzivom prijavljenih mada, poučeni prethodnim iskustvom, očekuju da će broj prijava porasti poslednje nedelje. Prošle godine bilo je 250 takmičara iz 12 gradova Srbije, ove godne su stigle prijave iz Beograda, Novog Sada, Kovina, Niša i Kragujevca.

Borivoje Matić je najavio da će tokom Olimpijade Unija studenata podržati dve humanitarne akcije. Naime, u saradnji sa udruženjem „Parakvad Vršac“ skupljaće se novac za sanaciju kuće Jasne Krsmanović, uništene u prošlogodišnjim majskim poplavama. Pored toga, skupljaće se čepovi za akciju „Humanitarni čep“.

Do početka Olimpijade ostalo je još sedam dana, prijave su otvorene do četvrtka, 16. jula. Takmičari mogu da se prijave za šest sportova: basket (3x3, 1x1, šutevi za 3 poena), biciklizam, plivanje, stoni tenis, odbojku na pesku i uličnu trku. Prijave za volontere otvorene su do nedelje,12. jula.

Pročitano 1038 puta Poslednji put izmenjeno petak, 10 jul 2015 12:35
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

edukacija-logo-kursevi

  • 1
  • 2
  • 3

parakvadvs

PricajmoOTome

VrsacMOJKraj

VrsacPlus

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

eVrsac

KulturniCentarVrsac

ArchLAB

OpstinaVrsac

VAK

iserbia

OklagijaRS

Cefix

TOV

edukacija