Odštampajte ovu stranicu
utorak, 14 jul 2015 15:35

Otvaranje Vršačke ulične olimpijade u četvrtak

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Druga Vršačka ulična olimpijada - Sportom do uspeha biće svečano otvorena u četvrtak, 16. jula u 20h, na gradskom trgu u Vršcu. Studenti će prigodnim programom pozdraviti okupljene građane, ali i sve sportiste koji će se narednih dana takmičiti na Vršačkoj uličnoj olimpijadi. Pozivamo sve da nam se pridruže i podrže ideju članova Unije studenta Vršca da sport ponovo zaživi u našem gradu. Svečano otvaranje upotpuniće Emilija Đonin i Aleksandar Zavišin, a tada će se održati i žreb za turnir u basketu. 

Vršačka ulična olimpijada trajaće deset dana, od 17. do 26. jula. Vrščani će imati priliku da se takmiče u šest sportova. Turnir u odbojci na pesku, kao i takmičenje u plivanju održaće se na vršačkom gradskom jezeru. Turnir u basketu organizovan je u saradnji sa 3x3 Serbia i igra se po FIBA pravilima, te će se Vršac i ove godine naći na FIBA mapi 3x3 turnira. Najbolja ekipa iz Vršca plasiraće se direktno na finalni turnir 3x3 Srbije. U saradnji sa stonoteniserskom akademijom Millennium, organizovan je i turnir u stonom tenisu, u kategorijama singl i dubl, dok je prva Ulična trka organizovana u saradnji sa Atletskim klubom 1926. Biciklizam je novi sport koji je uvršćen u program Ulične olimpijade, pa je tako biciklistička trka organizovana u saradnji sa grupom "Harp bikes".

Podsećamo Vas da prijave za Vršačku uličnu olimpijadu još uvek traju, te nije kasno da se priključite ovoj velikoj sportskoj manifestaciji!

Pročitano 3529 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 15 jul 2015 10:50
Andrea Gašparević

andrea.gasparevic@studentivrsac.com