Odštampajte ovu stranicu
subota, 05 mart 2016 15:07

Nedelja otvorenog obrazovanja

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Od 7. Do 11. marta održava se “Nedelja otvorenog obrazovanja”. Biće održan niz događaja na nekoliko mesta u Beogradu, gde će se promovisati mogućnosti za slobodno i besplatno obrazovanje.

Dani otvorenog obrazovanja počeće 7. marta predavanjem u biblioteci “Svetozar Marković”. Teme su uloga akademskih biblioteka u kreaciji (i promociji) doktorskih disertacija, kao i tzv. “sekundarni materijali“. Kao deo projekta GRASS (“Ocenjivanje socijalnih veština“ ), univerzitet u Beogradu nastupa sa temom “Otvorenih znački”, novim načinom ocenjivanja neformalnih akademskih veština.

U sredu, 9.marta, održava se predavanje o ideji “Otvaranje nauke“ u Narodnoj biblioteci Srbije, kao i predavanje o najpopularnijim besplatnim online bazama predavanja i kurseva.

U četvrtak, 10. marta, u biblioteci Doma kulture “Studentski grad”, biće održano predavanje o uključivanju u rad Vikipedije.
U petak, 11. marta, tema u “Svetozaru Markoviću” , biće alati u otvorenom pristupu i njihova obrazovna upotreba.

“Nedelju otvorenog obrazovanja“ organizuje “Konzorcijum otvorenog obrazovanja“, čije su asocijacije ujedinjene u ideji promocije otvorenog obrazovanja, koje se bave sve širom upotrebom otvorenih alternativnih izvora informacija i znanja (poput Vikipedije ili Coursera).

Pročitano 2136 puta