Odštampajte ovu stranicu
subota, 01 novembar 2014 19:01

Besplatan bežični internet za đake u ŠC "Nikola Tesla"

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

Nedavno su kompanije NovaTel i NT-WiFi pokrenule projekat "Razvoj informatičke infrastrukture u školama u Srbiji", sa ciljem stvaranja bolje podloge za elektronsko učenje u budućnosti.

Projekat se oslanja na smernice za unapređivanje uloge informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju, Nacionalnog prosvetnog saveta Republike Srbije iz 2013.godine.


Obzirom da je danas skoro nezamislivo izvršavanje bilo kog zadatka bez upotrebe interneta, prvi korak je uvođenje besplatnog Wi-Fi sistema u škole, koji će đacima omogućiti efikasnije i kvalitetnije školovanje. Za kratko vreme, u projekat se uključilo 30 zainteresovanih škola u Srbiji. Među njima je i Školski centar „Nikola Tesla“ iz Vršca.


Realizacija ovog dela projekta podrazumevala je postavljanje bežične pristupne tačke na postojeću ADSL liniju, čime je škola dobila bolju pokrivenost bežičnim internetom, konkretno na školskom dvorištu i hodnicima i prostojima do dvorišta.


Tekst: Velimir Radlovački profesor računarske grupe predmeta

Tekst preuzet sa portala EVršac.

 

 

Pročitano 2535 puta Poslednji put izmenjeno subota, 01 novembar 2014 19:16
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org