sreda, 15 mart 2017 22:24

KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Kada se spremate za bilo koje zanimanje u struci tehnike i tehnologije, čini se kao da nikada nije suviše rano da razmišljate o zapošljavanju nakon fakulteta. Novosadski studenti imaju priliku da se upoznaju baš sa takvim mogućnostima na sajmu KONTEH.

Naime, KONTEH je sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi, odnosno studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad po jedanaesti put na Fakultetu tehničkih nauka približava studentima i diplomcima tehničkih i tehnoloških fakulteta kompanije koje uspešno posluju u našoj zemlji, tačnije kako mogu planirati i razvijati svoje buduće karijere.

Sajam je prvi put organizovan 2006. godine kao inicijativa da se posetiocima pruži prilika za zaposlenje, kao i raznovrsna ponuda stručnih praksi, a kompanijama omogući povezivanje sa obrazovnim institucijama i najkvalitetnijim kadrom. Ove godine, generalni pokrovitelj Sajma je kompanija Vega IT Sourcing, koja se bavi razvojem softverskih rešenja za strane klijente. U toku Sajma kompanije izlagači će, među kojima se nalaze RT-RK, Naovis, Rendered Text, Levi9, Devtech, EXLRT, TMNS, NovaLite, Microsoft, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima, kako pomoću propagandnog materijala i kroz neposredni kontakt sa njima, tako i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce. Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, imati priliku da se upoznaju sa radom najuspešnijih kompanija u našoj zemlji, informišu o otvorenim pozicijama u tim kompanijama, uruče svoj CV na licu mesta poslodavcima za koje su zainteresovani ili ga ostave u elektronskoj bazi koja će biti na raspolaganju svim kompanijama-učesnicama tokom narednih godinu dana. Zainteresovani svoj CV mogu registrovati na sajtu www.konteh.org kao i na nekom od CV pultova za vreme Sajma. Garant kvaliteta Sajma je njegovo proglašenje za najbolji sajam zapošljavanja od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu 2007. Godine. Ove godine akademski program počinje ponedeljkom, 20.-im martom. Tokom ponedeljka i utorka, održaće se radionice Nacionalne službe za zapošljavanje, predavanja profesora sa Fakulteta tehničkih nauka i prezentacija master smerova sa Fakulteta tehničkih nauka.

O svim dešavanjima tokom sajma KONTEH više informacija na www.konteh.org i društvenim mrežama.

Pročitano 1817 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 23 mart 2017 13:19
Alena Delkić

Budući inženjer i dizajner. Zaljubljenik u univerzum.

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

eVrsac

Cefix

ArchLAB

iserbia

VAK

parakvadvs

KulturniCentarVrsac

PricajmoOTome

OpstinaVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

TOV

ClickMan

VrsacPlus

edukacija

OklagijaRS