Jovan Đukić

Jovan Đukić

Dobitnica nagrade „Vasko Popa“ iz 2006. godine, Jasna Krsmanović, ove godine slavi desetogodišnji jubilej od dobijanja nagrade i objavljivanja njene prve knjige „Mogu i hoću“ koja je zaslužna za tu nagradu.

Pozivamo vas da danas od 19 časova u Domu vojske prisustvujete ovom jubileju i književnoj večeri pod nazivom „Tragom Vaska Pope“ koju organizuju udruženja „Vršački književni klub“ i Kulturni centar Vršac.

Književna nagrada „Vasko Popa“ je jedna od važnijih nagrada u svetu kulture i dodeljuje se za najbolju knjigu pesama. Ustanovljena je 1995. godine u Vršcu i svake godine se dodeljuje na dan pesnikovog rođenja 29. juna.

Nagradu dodeljuje Društvo prijatelja Vršca „Vršac lepa varoš“, Hemofarm koncern i agencija Đorđević. Sastoji se od povelje s Vaskovim likom i novčanog iznosa koji je ove godine bio 5000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

četvrtak, 14 april 2016 08:53

Potpuno plaćeno letnje školovanje u Rusiji

Ruski Državni Univerzitet kinematografije koji nosi ime Sergeja Gerasimova (VGIK) poziva studente da učestvuju na osmoj po redu Međunarodnoj letnjoj školi VGIK. Događaj će se održati od 4. do 24. jula u gradovima Petrozavodsk i Moskva.

Program letnje škole sastavljen je iz dva dela:


• Dokumentarni deo se održava u Petrozavodsku - starom ruskom gradu, dobro poznatom po istoriji, arhitekturi, pejzažima i kulturnom nasleđu;
• Animatorski deo održaće se u VGIK Animation & Multimedia odeljku filmskog studija u Moskvi


Glavni kriterijumi:


• Dostupno za studente filmske režije, kinematografije, animacije, multimedije i grafičkog odseka
• Dobro poznavanje engleskog jezika


Organizatori će obezbediti smeštaj, obroke i lokalni prevoz, kao i potrebnu opremu tokom filmske režije za odabrane učesnike, ali ne snose troškove puta kao što su vaša avionska karta, ruska viza i zdravstveno osiguranje.


Poslednji rok za prijavljivanje je 10. maj.


Formular za prijavu možete preuzeti i popuniti ovde.
Saznajte više na sledećem linku.
Izvor: Portal mladi

četvrtak, 07 april 2016 14:47

Privredni forum mladih 2016 u Beogradu

Projekat „Privredni forum mladih 2016“ biće realizovan u vidu petodnevne konferencije u periodu od 11-15 aprila 2016. godine u prostorijama Privredne komore Srbije u Resavskoj 13 u Beogradu.
 
Projekat je podeljen na karijerni i preduzetnički deo, gde će svi zainteresovani imati priliku da nauče nešto više o pokretanju sopstvenog biznisa, izradi biznis plana, osnivanju preduzeća, potencijalnom izvoru finansiranja za razvoj preduzeća, savetodavnoj podršci u poslovanju koje pružaju službe RAREI, APR, NSZ, kao i o primerima dobre prakse kod samozapošljavanja, izradi predloga projekta i slično. Karijerni deo rezervisan je za 11. i 12. april u Privrednoj komori Srbije i on obuhvata sajam kompanija – Telenor, Eurobank, Schneider Electric, Nelt, Ernst & Young, Microsoft, Adecco, Mainstream kao i radionice kompanija – partnera projekta „Privredni forum mladih 2016“.
 
Cilj projekta je povećanje stepena zapošljivosti mladih u Republici Srbiji, kroz podizanje njihovih kompetencija za samozapošljavanje, zapošljavanje i aktivizam.
 
PR koordinator projekta Marijana Marinković, otkriva da je od velikog značaja da se mladima obezbedi kompletna obuka za pokretanje sopstvenog biznisa koje će učesnici moći da nauče i primene u praksi kroz rad sa stručnim predavačima i mentorima.
 
"Učesnici će kroz rad sa stručnim predavačima i mentorima dobijati edukacije o tome kako da promovišu svoj biznis, kako da dođu do početnog kapitala, kako da svoju ideju plasiraju na tržište, koje su to pravne regulative sa kojima će se susretati kao i finansijski izazovi. Sva ova stečena znanja, oni će imati priliku i da primene na svom biznis planu, koji će pisati prva 4 dana uz pomoć profesionalnog mentora.
Poslednjeg dana konferencije, svoju ideju će predstaviti pred stručnim žirijem, koji će im ukazati na sve njene potencijale i izazove, a najbolji će imati priliku da osvoje vredne nagrade", rekla je Marinkovićeva za naš portal.
 
Primere dobre prakse sa mladima će podeliti govornici i predavači, po mišljenju organizatora jedni od najuspešnijih ljudi iz oblasti preduzetništva na našim prostorima:  Ivan Bildi, Dragan Varagić, Luka Prišunjak, Nikola Jovanović, Milan Trbojević, Relja Dereta, Mladen Stojanović, Nenad Paunović i Dragan Savić.
 
Prijave za projekat su još uvek i toku i možete ih popuniti na sledećem linku.
 
 

Budi u toku! :)

Prijavite se na mejling listu kako biste na vreme dobili važna obaveštenja.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacPlus

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

KulturniCentarVrsac

VrsacMOJKraj

ArchLAB

PricajmoOTome

iserbia

eVrsac

VAK

ClickMan

parakvadvs

TOV

edukacija

Cefix

OklagijaRS