Najčešća pitanja

Kako se koristi Evropska omladinska kartica kod nas?

Veoma jednostavno! Pogledaj na našem sajtu koje sve popuste imaš u svom gradu. Pokaži karticu prilikom placanja i iskoristi popust! Inace, na svi mestima koja daju popuste imaš nalepnice sa našim zaštitnim znakom!

Postoje i pogodnosti koje nisu direktni popusti, vec specijalne cene ili specijalni pokloni prilikom kupovine za korisnike kartice. Na našem sajtu, pored njih stoji oznaka SPEC, a imaš i objašnjenje šta to SPEC znaci u konkretnom slucaju!

Kako se koristi Evropska omladinska kartica širom Evrope?

Ukoliko želiš da putuješ u Crnu Goru ili neku od evropskih država u kojima se razvija projekat Evropske omladinske kartice, pogledaj pretrazivac, gde možeš da pronadeš spisak EYCA zemalja širom Evrope, sa kratkim opisom svake od nacionalnih kartica i par najbitnijih firmi/popustodavaoca. Takode, možeš pronaci i spisak svih popusta u Evropi.

Veoma je važno da znaš da svaka nacionalna EYCA organizacija razvija popuste u svojoj zemlji, te da se ti popusti ne mogu uporedivati sa popustima koje obezbedujemo u Srbiji.
Ako imaš problema sa ostvarivanjem popusta koji je naveden, obavezno se obrati našim kolegama iz zemlje u kojoj boraviš, kako bismo ti pomogli da ostvariš svoja prava.

Kako da dodem do liste popustodavaca u nekoj drugoj zemlji?

Kompletan spisak popusta u svakoj od zemalja možete dobiti na nekoliko nacina:

  • Na evropskom sajtu asocijacije www.eyca.org
  • Na nacionalnim internet prezentacijama EYCA organizacijaNarucivanjem “Vodica kroz popuste” zemlje u koju putuješ, putem e-mail-a ili telefonom, od naših kolega. Prilikom narucivanja neophodno je da navedeš serijski broj svoje kartice i podatak da si korisnik iz Srbije. Brošura ce ti stici besplatno, poštom (vodi racuna da narudžbinu pošalješ blagovremeno/par nedelja pred put, usled vremena neophodnog da paket stigne regularnom poštom)
  • Preuzimanjem brošure “Vodica kroz popuste” direktno od naših kolega po dolasku na destinaciju uz pokazivanje kartice.Takode, na evropskom websajtu www.eyca.org, imaš pristup svim sajtovima naših evropskih kolega. Na vecini sajtova je i spisak popustodavaoca. U svakom slucaju, pravo svakog korisnika Evropske omladinske kartice je da stupi u kontakt za zastupnikom programa za zemlju u koju namerava da putuje (svi kontakt podaci su ili na evropskom ili na sajtu nacionalne organizacije-zastupnika).

Da li može neko drugi da koristi karticu osim nosioca?

U principu ne može! Kartica je IDENTIFIKACIONA, što znaci da važi samo na donosioca (odnosno na lice ciji su podaci unešeni u karticu). Medutim, u slucaju deteta, za pretpostaviti je da dete od 7 godina ne može samostalno da kupuje, pa je tako slobodna volja davaoca popusta kako ce odreagovati.

Šta se dešava ako odem u restoran sa društvom?

U principu, popust važi samo za korisnika. Medutim, vlasniku restorana je u interesu da ima veci promet, tako da bi trebalo da mu je u interesu da napravi veci ceh, te da celom društvu da popust. Kao i u prethodnom slucaju medjutim, on je u OBAVEZI da da popust korisniku, a sve ostalo je stvar njegove dobre volje.

Šta ako imam problem sa ostvarivanjem popusta?

Spisak popustodavaca se tokom godine menja. Neko ulazi u sistem, a neko ga nažalost napušta. Sve promene možeš ispratiti na našem sajtu.
Ukoliko imaš bilo kakvih problema sa korišcenjem kartice, obavezno nam piši na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Jedino tako možemo zaštiti tvoja prava na benefite koje ti stoje na raspolaganju!
Sa svakim davaocem popusta mi, kao asocijacija, potpisujemo poseban ugovor, kojim se on obavezuje da svakom korisniku obezbedi odreden popust. Ukoliko medjutim, postoji problem, molimo te da nas kontaktiraš! Mi cemo, s naše strane, ponovo skrenuti pažnju vlasniku radnje na potpisani ugovor. Obrati pažnju da se, pogotovu u restoranima ili sportskim centrima, može desiti da su zaposleni novi ljudi (kelneri, prodavci) koji nisu obavešteni o svim svojim obavezama, Zato je bolje potražiti nekog od odgovornih i sa njim proveriti validnost popusta. U svakom slucajevima PROVERI validnost popusta PRE nego što platiš.

Šta ako korisnik izgubi karticu?

Karticu je moguce ponovo izdati, ali se placaju tzv. manipulativni troškovi od 150 dinara. Procedura je sledeca:

  • Član dolazi sa primerkom ugovora (koji je dobio prilikom uclanjenja) u EYCA kancelariju.
  • Na osnovu ugovora u kome, izmedju ostalog stoji i datum uclanjenja i isteka važnosti kartice, izdaje se nova kartica (drugi serijski broj!)
  • Da bi ovo bilo moguce, sa korisnikom se zakljucuje NOVI ugovor, a u karticu se kao rok važnosti upisuje rok iz starog ugovora.
Pročitano 12478 puta

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacPlus

VrsacMOJKraj

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

OpstinaVrsac

TOV

ClickMan

parakvadvs

VAK

iserbia

OklagijaRS

eVrsac

edukacija

ArchLAB

KulturniCentarVrsac

PricajmoOTome