sreda, 15 oktobar 2014 13:53

Građevinski fakultet

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Osnovni podaci o fakultetu:

Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 73,11000 Beograd,Srbija
Telefon: +381 11 3218 640
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.grf.bg.ac.rs

Podaci o studijama:

Smerovi: Postoje 2 smera (Geoinformatika i Geodezija)
Cena skolarine: 100 000,00 a za strane drzavljane 1000 evra
Prijemni ispit: Kandidati koji konkurišu za upis u prvu godinu osnovnih studija polažu prijemni ispit iz matematike. Kandidati koji su kao učenici trećeg ili četvrtog razreda osvojili jednu od prve tri pojedinačne nagrade na republičkom takmičenju iz matematike koje organizuje Ministarstvo prosvete ili na međunarodnom takmičenju iz matematike oslobađaju se polaganja prijemnog ispita i priznaje im se maksimalan broj bodova koji se može osvojiti na prijemnom ispitu (60 bodova).
Broj studenata:
• Gradjevinarstvo – 240 budzetskih mesta i 100 samofinansirajucih
• Geodezija- 40 budzetskih mesta i 20 samofinansirajucih

Opis fakulteta:
Građevinarstvo spada u najstarije ljudske delatnosti čiji koreni sežu u početke naše civilizacije. Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu je škola sa dugom tradicijom: 2013. godine obeležava stošezdesetsedam godina visokoškolske nastave iz oblasti građevinarstva i geodezije u Srbiji.
Građevinski fakultet u Beogradu od njegovog osnivanja završilo je preko 11.000 diplomiranih građevinskih i geodetskih inženjera, 541 magistara, 32 specijalista i 294 doktora nauka.
Danas delatnost građevinskih i geodetskih inženjera obuhvata projektovanje i građenje mostova, puteva, tunela, aerodroma, plovnih puteva i pristaništa, podzemnih građevina, infrastrukture, stambenih, javnih, sportskih i drugih objekata, planiranje i izgradnju naselja, premer, kartiranje i uređenje zemljišta, kao i rukovođenje građenjem, proizvodnim građevinskim pogonima i preduzećima. Po svojoj sadržini, značaju i obimu ovo su složeni, odgovorni, ali i kreativni poslovi.
Građevinarstvo i geodezija na značajan način utiču na celokupan razvoj društva, kako kao obrazovne oblasti tako i primenom u praksi (izgradnja naselja, infrastrukture, brana, industrijskih postrojenja, uređenje rečnih korita, ekologija, katastar, komasacija i dr.). U skladu sa tim, i ciljevi Fakulteta su višestruki: obrazovni, naučnoistraživački i društveni.
Građevinski fakultet razvija obrazovnu delatnost kroz tri nivoa studija, u okviru šest studijskih programa i svojih matičnih oblasti. U naučnoistraživačkom radu Fakultet nastoji da sačuva visok kvalitet i renome koji ima u regionalnim okvirima. Fakultet aktivno učestvuje u definisanju kvalifikacionih okvira u matičnim disciplinama i usaglašavanju uslova u oblasti obrazovanja sa nadležnim strukovnim udruženjima i organizacijama, u cilju unapređenja kompetencija svršenih studenata i pružanja neophodnog znanja za njihovo uključivanje u profesionalnu praksu.

 

Pročitano 3752 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 14 decembar 2017 18:28
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

ClickMan

OpstinaVrsac

edukacija

Cefix

parakvadvs

PricajmoOTome

ArchLAB

VAK

TOV

OklagijaRS

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacPlus

VrsacMOJKraj

eVrsac