sreda, 15 oktobar 2014 13:57

Šumarski fakultet

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Osnovni podaci o fakultetu

Adresa: Kneza Višeslava 1
Telefon: 011/3053-887
E - mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.sfb.bg.ac.rs

Podaci o studijama

Smerovi: Šumarstvo, prerada drveta, pejzažna arhitektura i hortikultura, ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa
Cena skolarine (redovne studije): 60.000
Prijemni ispit: Svi prijavljeni kandidati polažu prijemni ispit koji se sastoji od jedinstvenog testa znanja za svakI odsek za koji se kandidat odluči koji sadrži 60 pitanja. Svaki tačan odgovor boduje se jednim bodom. Prijemni ispit za odsek Ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa sadrži: test iz predmeta Matematika, i test iz predmeta Biologija. Prijemni ispit za odsek Pejzažna arhitektura i hortikultura sadrži test iz predmeta Biologija, test sklonosti za polje pejzažne arhitekture i hortikulture i test crtanja. Prijemni ispit za odsek Predada drveta sadrži test iz predmeta Matematika ili Fizika po izboru kandidata. Prijemni ispit za odsek Šumarstvosadrži test iz predmeta Matematika i Biologija. Uspeh na prijemnom ispitu i uspeh u srednjoj školi vrednuju se na sledeći način: rezultat prijemnog ispita vrednuje se do 60 bodova. Uspeh u srednjoj školi vrednuje se do 40 bodova. Kao uspeh kandidata u srednjem obrazovanju uzima se u obzir zbir prosečnih ocena za sve predmete u I, II, III i IV razredu pomnožen sa dva. Kandidati koji su ostvarili jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju oslobođeni su polaganja prijemnog ispita i priznaje im se maksimalni broj poena.
Broj studenata: 345 (239 buddžet + 106 samofinansirajućih)


Opis fakulteta  

Šumarski fakultet je obrazovna i naučna ustanova, osnovana školske 1919/1920. godine kao odsek Poljoprivrednog fakulteta. Poljoprivredno – Šumarski fakultet se useljava u novu zgradu u Zemunu školske 1932/1933. god. Uredbom vlade NR Srbije br. 39. od 5. februara 1949. god. kao prvi poseban Šumarski fakultet u Jugoslaviji upisan je u sudski registar Okružnog privrednog suda u Beogradu rešenjem Fi 1363/88. Prvi dekan samostalnog Šumarskog fakulteta bio je prof. inž. Sreten Rosić.
Odlukom Narodnog odbora Beograda 2. aprila 1953. god. Šumarskom fakultetu je dodeljena zgrada u kojoj se i sada nalazi, u ulici Kneza Višeslava br. 1, na Banovom Brdu. 1956. Šumarski fakultet, pored opšteg smera šumarstvo, dobija poseban smer drvnu industriju. 1960. uvode se još dva smera: pejzažna arhitektura i zaštita od erozije, tako da danas Šumarski fakultet ima ukupno četiri smera: šumarstvo, obrada drveta, pejzažna arhitektura i zaštita od erozije. Na fakultetu se izvodi nastava iz osnovnih, specijalističkih, magistarskih i doktorskih studija

Pročitano 4877 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 23 oktobar 2014 14:02
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

edukacija

ClickMan

KulturniCentarVrsac

iserbia

VrsacMOJKraj

TOV

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

PricajmoOTome

VrsacPlus

parakvadvs

OklagijaRS

Cefix

VAK

OpstinaVrsac

eVrsac