sreda, 15 oktobar 2014 13:57

Tehnički fakultet u Boru

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovni podaci o fakultetu

Adresa: Vojske Jugoslavije 12, 19210 Bor
Telefon: 030/424-555
E - mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.tf.bor.ac.rs

Podaci o studijama

Smerovi: Rudarsko inženjerstvo (osnovne i diplomske-master i doktorske akademske studije), metalurško inženjerstvo (osnovne, diplomske-master i doktorske akademske studije), tehnološko inženjerstvo (osnovne, diplomske-master i doktorske akademske studije), inženjerski menadžment (osnovne, diplomske-master i doktorske akademske studije).
Cena skolarine (redovne studije): 50.000
Prijemni ispit: Pravo na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija imaju kandidati koji imaju završenu srednju školu svih zanimanja u četvorogodišnjem trajanju i koji polože prijemni ispit. Kandidat može da polaže prijemni ispit iz više od jednog predmeta i u tom slučaju bodovaće se onaj test iz kog je imao više bodova.
Broj studenata: 240 (200 na budžetu, 40 na samofinansiranju)

Opis fakulteta:

Tehnički fakultet u Boru, jedini fakultet Univerziteta u Beogradu lociran van sedišta univerziteta, osnovan je 1961. godine kao odgovor na izražene potrebe za visokoobrazovanim kadrom iz oblasti rudarstva i metalurgije u vreme dinamičnog razvoja Rudarsko-topioničarskog basena Bor. Nastavni kadar, koji danas izvodi nastavu na Fakultetu čine većinom poznati i priznati naučni radnici kod nas i u svetu, sa visokim indeksom citiranja. Ova činjenica ukazuje da kompetentnost nastavnika ovog Fakulteta garantuje visoki kvalitet budućeg kadra, počev od diplomiranih inženjera do doktora nauka. Od osnivanja do danas, na Fakultetu je diplomiralo više od 1800 studenata, specijalističke studije je završilo 17 studenata, magistarske studije 122 studenta, a doktorske disertaciije je odbranilo 70 kandidata. Diplomirani inženjeri sa ovog fakulteta danas rade kao istaknuti stručnjaci i naučni radnici širom sveta.
Fakultet organizuje i druge vrste usavršavanja diplomiranih stručnjaka pri čemu najveći značaj imaju seminari za inovacije znanja organizovanih prema uskostručnim oblastima i uz angažovanje najkompetentnijih predavača iz ovih oblasti.
Pored obrazovanja, delatnost Fakulteta usmerena je i na naučno-istraživački rad, kojim su obuhvaćena fundamentalna, razvojna i primenjena istraživanja, a rezultat toga su brojni štampani radovi u inostranstvu i zemlji, monografije, studije, projekti, i dr.
U okviru bogate izdavačke delatnosti, Fakultet izdaje i dva međunarodna časopisa. Nakon više od tri decenije, časopis „Glasnik rudarstva i metalurgije“, 1997. godine prerasta u međunarodni časopis Journal of Mining and Metallurgy, sa dve sekcije A – Mining i B – Metallurgu, a od 2009. godine, sekcija B – Metallurgu se nalazi na Science Citation Index Expanded listi. Drugi međunarodni časopis koji Fakultet izdaje od 2006. godine je Serbian Journal of Management.

Pročitano 4252 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 14 decembar 2017 17:54
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

ArchLAB

Cefix

OklagijaRS

VrsacMOJKraj

PricajmoOTome

parakvadvs

VAK

eVrsac

OpstinaVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

KulturniCentarVrsac

VrsacPlus

TOV

edukacija

iserbia