subota, 18 oktobar 2014 18:44

O čemu su pričali Vašalić, Kaldaraš i Tirnanić ovog popodneva?

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

 

Kako je Mirko Kaldaraš postao jedan od najboljih hemičara uprkos neizmerno teškim uslovima u kojima je živeo? Kakve je sve uspone i padove doživeo novinar Vladimir Vašalić i koliko je truda bilo potrebno Milošu Tirnaniću da postane grafički dizajner?

Detalje ovih inspirativnih priča i savete, koje su posetioci imali priliku da čuju, prenosimo za sve koji nisu stigli da posete Lead Up događaj u Pedagoškoj akademiji.

Mirko Kaldaraš nam je približio svoj životni put koji je pravi dokaz da one fraze „Nikada ne odustaj“ i „Sve je moguće“ nisu samo puke motivacione bajke, već realnost. Uprkos činjenici da je njegova porodica bila veoma siromašna i imala gotovo nemoguće uslove za učenje i napredak, jer nisu imali struju i vodu, Mirko je već u osnovnoj školi nastavnike iznenadio svojim zalaganjem, zatim u srednjoj školi otkrio ljubav prema hemiji kojoj se potpuno posvetio, da bi konačno upisao fakultet i postao jedan od najboljih mladih hemičara. Sada je na master studijama, a njegova neverovatna priča je jedna od onih sa srećnim krajem.

A o tome da svaka priča treba da ima srećan kraj, pričao nam je Vladimir Vašalić, koji nam je poručio da poslove gradimo sa prijateljima, jer je sa svojim prijateljem pokrenuo radio stanicu – biznis u kome su obojica izuzetno uživali. Ali iz istog tog biznisa, na bolan način je naučio i još jednu lekciju – da grešimo ako mislimo da ćemo kasnije naći vremena za snove. Naime, kako nam je otkrio, razvijala se želja da njihova radio stanica ima jutarnji i večernji program, ali ovu su ideju odlagali u uverenju da imaju vremena da je realizuju nešto kasnije. Plan se izjalovio, jer su naredne godine na snagu stupili razni ograničavajući zakoni i ova zamisao je ostala samo san. Takodje je napomenuo i da je osnivač portala EVršac i konferencije wwvršac, te kako trenutno radi na realizaciji i promociji novog portala vrsac.mojkraj.rs.

Miloš Tirnanićnam je poručio da mnogi danas ne koriste pravu moć interneta, a to su ogromne količine besplatnog znanja koje se nalazi na njemu. Od sedmog razreda se bavio grafičkim dizajnom i primarno obrazovao putem interneta. Kako je većinu svog vremena ulagao u svoju strast, uskoro je postao veoma dobar i počeo da zarađuje radeći ono što voli. Iako su mu roditelji preporučili da bude ekonomista, jer je to sigurniji posao, on je dokazao da ako radite ono što volite i dajete sve od sebe, možete biti uspešni u tome.

Na kraju ovih govora, publika je postavljala pitanja govornicima, a kako je svako od troje ljudi imao potpuno različite životne priče, svako pitanje je bilo sagledano iz tri različite perspektive, što je ovaj deo događaja učinilo veoma poučnim.

Na ovaj način su AIESEC i Unija studenata opštine Vršac približile mladima tri motivišuće priče kako bi ih podstakli da, kako kaže moto ovog događaja, ne budu samo pasivni posmatrači, već i pokretači pozitivnih promena. 

Pročitano 6198 puta Poslednji put izmenjeno petak, 30 januar 2015 16:54

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

PricajmoOTome

edukacija

TOV

VrsacPlus

Cefix

KulturniCentarVrsac

VAK

ClickMan

parakvadvs

VrsacMOJKraj

eVrsac

ArchLAB

iserbia

OklagijaRS