četvrtak, 22 oktobar 2015 15:48

Održan Leaders Talk – Inspirativne priče troje naših sugrađana

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Unija Studenata opštine Vršac organizovala je 22.10.2015. predavanje pod nazivom Leaders Talk u Kulturnom Centru, na kome je troje mladih Vrščana pričalo o svojim iskustvima i uspehu. To su bili Ana Janošev, Nikola Matić i Igor Gašparević, a uprkos tome što pripadaju potpuno  drugačijim sferama života, povezuju ih iste stvari – oni su mladi, puni iskustva i željni da svoja razmišljanja podele sa svojim sugrađanima.

Program su vodile Jovana Jović i Alena Delkić, a priliku da otvore događaj imali su Stevan Petrov kao koordinator projekta i Dragan Ločarević kao predstavnik udruženja CEPTA. Potom su usledila predavanja.

Pred punom bioskopskom salom, svoju priču prva je podelila Ana Janošev. Ona je potpredsednik Unije Studenata, kao i jedan od njenih osnivača. Po zanimanju je diplomirani politikolog, ali sem diplome krase je i brojna iskustva. Preko A-SMYLE i UGRAD programa dva puta je bila na razmeni u Americi, kao srednjoškolac, a potom i student. Odlazak u Ameriku preporučuje svima koji su spremni na takav korak, jer su iskustva koja je tamo stekla nezamenljiva. Ovo iskustvo joj je jednako pomoglo u sazrevanju, a kasnije i otvorilo mnoga vrata. Sem toga, Ana je pričala i o nevladinom sektoru u kome želi profesionalno da radi, kao i volonterizmu. Podstakla je mlade da se aktiviraju, jer će im to, pored poznanstva i iskustva, kasnije mnogo značiti u profesionalnom životu.

Nakon Aninog izlaganja, usledila je priča Nikole Matića, poznatog vršačkog muzičara, kompozitora i tekstopisca. Svoj talenat prikazivao je još od malena, te su ga roditelji upisali u muzičku školu Josif Marinković. Da se inicijativa njegovih roditelja isplatila, pokazalo se kada je osnivao  Brave Heart bend, čiji je i pevač. Pored toga, student je i Učiteljskog fakulteta. U toku svog izlaganja, Nikola je publici objasnio kako je izgledao njegov put kao muzičara. Takođe je pričao i o takmičenju "Pusti svoj glas", čiji je on organizator, a koje ove godine počinje svoju drugu sezonu. Dao je podstrek mladima da veruju u sebe i svoje snove.

Poslednji predavač bio je Igor Gašparević, student FON-a i osnivač nekoliko sajtova posvećenih trkama. Svoj život je prikazao kroz interesantnu i sadržajnu prezentaciju. Opisao je svoje mnogobrojne uspehe, ali i inicijative koje nisu zaživele. Kao zaposlen u firmi Executive Group, sarađivao je i sa Tuborgom. Igor je veliki obožavalac moto trka i zbog toga je osnovao portal www.trke.rs, koji je brzo stekao veliku popularnost. Sa mladima je podelio i svoju interesantnu priču o upoznavanju sa modnom blogerkom Zoranom Jovanović. Na kraju je poručio da je veoma bitno sklapati poznanstva i da su ona uvek značajna.

Posle predavanja publika je postavljala pitanja, a zatim je usledio koktel. Projekat je uspešno završen, mladi su se odazvali u velikom broju pokazavši još jednom da je Vršac grad inovacija i grad mladih. U vremenu kada se sve veći broj adolescenata ne interesuje za svoju budućnost, ovo predavanje je pokazalo da im je ovaj tip učenja najpotrebniji – učiti ih da se zainteresuju za svet oko sebe.

Tribinu možete pogledati OVDE.

Napisala: Miljana Nikolić

Pročitano 3910 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 11 novembar 2015 15:56
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

TOV

VrsacMOJKraj

ClickMan

ArchLAB

parakvadvs

OklagijaRS

VrsacPlus

edukacija

VAK

KulturniCentarVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

eVrsac

iserbia

OpstinaVrsac

PricajmoOTome