ponedeljak, 12 maj 2014 00:00

Petnica raspisala konkurse za letnje studentske škole

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Istraživačka stanica Petnica raspisala je pozive za više studentskih programa koji će biti realizovani tokom leta, a prijavljivanje je u toku.

U ponudi su letnje škole elementarnih čestica, mikroskopije, hemije, naučne komunikacije i program za mlade lidere, navodi se u saopštenju te prestižne naučno obrazovne organizacije.

Napominje se da je broj mesta ograničen radi što kvalitetnijeg rada sa svim učesnicima i dodaje da su svi troškovi na studentskim programima su delimično
ili u potpunosti pokriveni od strane donatora.

Nakon završetka izgradnje novih kapaciteta i opremanja novom modernom naučnom opremom Petnica je postala mesto na kojem pored srednjoškolaca i studenti mogu mnogo toga naučiti.

"Druga Petnička škola mikroskopije" se realizuje u saradnji sa Biološkim fakultetom u Beogradu i namenjena je studentima redovnih i postdiplomskih
studija, tokom koje će se realizovati obuka za različite metode u mikroskopiji (svetlosna, polarizaciona, SEM i TEM, fluorescentna, konfokalna).

Za studente hemije Istraživačka stanica organizuje dve letnje naučne škole - hromatografije i masene spektrometrije i bioanalitičke hemije. Obe škole se organizuju u saradnji sa Hemijskim fakultetom u Beogradu i sa Tehnološkim fakultetom iz Budimpešte.

Oni studenti koji su zainteresovani za promociju nauke i njeno predstavljanje široj javnosti, mogu da se prijave za školu naučne komunikacije.

Ta škola će se fokusirati na stvaranje i oblikovanje različitih naučnih postavki, eksponata, eksperimenata, predavanja, izložbi i ostalih formata koji podstiču osnaživanje i učešće javnosti.

Za sve one koji su zainteresovani da nauče veštine planiranja, komunikacije, traženja donatora za svoje projekte, lobiranja, i preduzetništva mogu da se jave na program posvećen budućim liderima.

Više informacija o programima nalazi se na sajtu Istraživačke stanice Petnica www.petnica.rs, navodi se u saopštenju.

Pročitano 5172 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 13 maj 2014 11:17
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

parakvadvs

OklagijaRS

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

OpstinaVrsac

eVrsac

VAK

iserbia

KulturniCentarVrsac

VrsacMOJKraj

edukacija

TOV

ClickMan

Cefix

VrsacPlus

ArchLAB