ponedeljak, 23 februar 2015 11:49

Lisabon te čeka: prijavi se za mladog inovatora

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Da li imaš ideju kako da pomogneš mladima u svojoj zajednici da dođu do posla? Da li veruješ da zaista postoji posao za tebe u kome možeš da ostvariš svoje ideje i pri tome pomogneš svojoj okolini?
 
Ako je tvoj odgovor da, onda je ovo poziv za tebe!
 
Evropski omladinski centar veruje da Evropska omladinska kartica može povezivati mlade ljude i njihove ideje u kompleksnom svetu rada. Želimo da čujemo šta je tvoja ideja, jer ona može biti postati sjajan biznis plan i tvoj stvarni posao!
 
Pošalji nam opis svoje vizije i postani deo evropskog projekta pod nazivom “Mobility in the Mind”. Izabrani mladi inovatori će dobiti podršku kroz savetovanje, obuke za nove veštine koje će ti pomoći da svoju viziju pretvoriš u konkretan biznis plan. Upoznaćeš mlade inovatore iz drugih zemalja Evrope, sresti inspirišuće preduzetnike i poslodavce, postaćeš deo vršnjačke grupe koja će biti sa tobom tokom celog ovog preduzetničkog puta.
 
Evropski omladinski centar će, zajedno sa Evropskom asocijacijom omladinskih kartica, prezentovati tvoje inovativne ideje u zajednici od 5 miliona korisnika Evropske omladinske kartice širom Evrope!
 
Zainteresovan/a? Prvo, informiši se šta je tačno socijalno preduzetništvo: www.sens.rs/socijalno-preduzetnistvo.
 
Zatim, sve što treba da uradiš je da nam do 25.02. na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošalješ sledeće, na engleskom jeziku:
 
  • Ideju/viziju nekog socijalnog preduzetnika ili socijalne inovacije koja bi mogla da bude tvoj željeni posao? (1 strana)
  • Kakve vrste mogućnosti i beneficija Evropska omladinska kartica može da obezbedi mladima kao što si ti, kao podršku za ulazak u svet rada? (1 strana)
  • Kreativan CV koji prezentuje ono što si ti, odakle dolaziš i čime si se bavio/la do sada, kao i šta želiš od svog života (oblik kreativnog izražavanja ovde prepuštamo tebi, važno je da ne šalješ standardan CV).
Na osnovu poslatih prijava, EYCA će izabrati 20 mladih inovatora iz 5 evropskih zemalja, koji će postati deo evropskog projekta “Mobility in the Mind”. Srbiju će predstavljati 4 mlada inovatora.
 
Izabrani inovatori treba da budu spremni da svoje EYCA putovanje započnu već u martu, jer se od 17. do 20. marta u Lisabonu održava simpozijum koji će okupiti svih 20 mladih inovatora i omogućiti im početak zajedničkog rada na predloženoj ideji!
Pročitano 3587 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 23 februar 2015 11:56
Aleksandra Zarija

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

OpstinaVrsac

PricajmoOTome

ClickMan

parakvadvs

VrsacMOJKraj

ArchLAB

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

KulturniCentarVrsac

edukacija

Cefix

VAK

OklagijaRS

eVrsac

iserbia

VrsacPlus