ponedeljak, 27 oktobar 2014 22:27

Zlatne medalje za KUD Laza Nančić

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradsko kulturno-umetničko društvo "Laza Nančić" ostvarilo je izuzetan uspeh na 51. Festivalu muzičkih društava Vojvodine, koji je održan u 25. i 26. oktobra u Rumi.
Tri zlata za GKUD "Laza Nančić"
Posle uspešnog predstavljanja na opštinskoj smotri u Vršcu i zonskoj u Pančevu, Društvo se predstavilo na pokrajinskoj smotri u Rumi gde se okitilo za čak tri zlatne medalje: za najbolje kulturno-umetničko društvo, za najboljeg solistu i za najbolje stilski izvedenu koreografiju.

GKUD "Laza Nančić" je sa osvojena 93.3 boda proglašeno za najbolje kulturno-umetničko društvo među 18 najkvalitetnijih društava iz čitave Vojvodine i time prvi put u svojoj istoriji postalo pobednik pokrajinske smotre.

Članica GKUD-a "Laza Nančić" Natalija Rosić proglašena je za najboljeg vokalnog solistu, a za najbolje stilski izvedenu koreografiju proglašene su "Igre iz Kobišnice" u izvođenju GKUD "Laza Nančić".

Društvo se na ovom festivalu predstavilo sa koreografijama „Igre iz Kobišnice" i „Igre iz okoline Niša", vokalni solista Natalija Rosić pevala je „Tegnaj mi oro", a svirali su i splet pesama narodnog orkestra društva. Šef orkestra bio je Miljan Dubovac, a koreograf ansambla Vladimir Bošković.

Ovaj izuzetan uspeh vršačkog društva „Laza Nančić" su tri nova zlatna dukata u dugom nizu nagrada koje su osvojene zahvaljujući kvalitetnom i posvećenom radu svih članova društva koje traje već 95. godina.

Tekst: Dragana Rakić
Izvor: eVršac

Pročitano 5126 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 28 oktobar 2014 00:54
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

OpstinaVrsac

VrsacMOJKraj

TOV

PricajmoOTome

ClickMan

VAK

eVrsac

VrsacPlus

ArchLAB

KulturniCentarVrsac

iserbia

edukacija

Cefix

parakvadvs

OklagijaRS