sreda, 26 novembar 2014 15:50

Marčelo - "Pravi muškarac 2014"

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Popularni muzičar i književnik Marko Šelić, poznatiji kao Marčelo, dobitnik je nagrade "Pravi muškarac 2014" koju dodeljuje organizacija E8 čiji je cilj prevencija nasilja među mladima i promocija rodne ravnopravnosti.
 
Nagrada se svake godine dodeljuje osobama koje čine dobar uzor mlađim generacijama, posebno tinejdžerima, i afirmišu ljudska prava, ravnopravnost, toleranciju, humanost i nenasilje. 
 
Marčelu je nagradu 25.11. u Ustanovi kulture Parobrod, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, uručio prošlogodišnji dobitnik nagrade, zaštitnik građana Saša Janković.
 
Žiri su sačinjavali strip crtač Marko Somborac, zaštitnik građana Saša Janković, reditelj Stevan Filipović, novinarka Suzana Zlatanović i programska direktorka omladinske organizacije E8 Dragana Jovanović. 
 
Biografija Marka Šelića Marčela, rođenog 22.1.1983. u Paraćinu, zaista je impozanta: Objavio je 4 studijska albuma, romane "Zajedno sami", i trilogiju "Malterego", zbirku tekstova "O ljudima, psima i mišima", objavljivao je kolumne u Politici i Huperu, pisao tekstove songova za pojedine predstave. Učestvovao i u  više akcija REX-a, Centra za nenasilje i Centra za ratnu traumu, na temu tolerancije među narodima ex-Yu i delovanja muzike i književnosti na promenu svesti mladih. Takođe je i njegova pesma "Čep" bila deo akcije borbe protiv trgovine ljudima i radne eksploatacije, pokrenute od strane NVO Astra, te je njegov doprinos u promociji pravih vrednosti, pogotovo medju studentima, neosporan.

 

Pročitano 4496 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 26 novembar 2014 15:57
Mariana Fodor

mariana.fodor@studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VAK

iserbia

VrsacMOJKraj

edukacija

VrsacPlus

parakvadvs

PricajmoOTome

ClickMan

TOV

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

eVrsac

KulturniCentarVrsac

Cefix

ArchLAB

OklagijaRS