utorak, 23 decembar 2014 09:01

Promocija knjige o grupi Bijelo Dugme u KC Vršac

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Biografija najveće jugoslovenske grupe Bijelo Dugme, autora Dušana Vesića, biće promovisana u Vršcu u petak, 26.12.2014. od 19h, u sali bioskopa KC.
 
Knjiga „Šta bi dao da si na mom mjestu“ je uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene. 
Biografiju, koja se čita kao najuzbudljiviji roman, upotpunjavaju ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova grupe.
 
„U objavljivanju ove knjige ima i pravde i logike: priču o najvećoj jugoslovenskoj grupi napisao je najveći stručnjak za nju. Jedan od vodećih rok novinara bivše Jugoslavije, Dušan Vesić je ne samo pouzdani svedok, nego i saučesnik u karijeri Bijelog dugmeta, a njegova knjiga – napisana u isti mah profesionalno i sa ljubavlju – dostojna je teme kojom se bavi“, piše Ivan Ivačković. „Bijelo dugme – muzički, kulturološki i društveni fenomen najvećeg kalibra – dobilo je biografiju koju bi svaka kuća trebalo da ima i koju bi sve generacije trebalo da pročitaju. Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji. Ovo je pošten, uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene.“
 
Dušan Vesić je rođen u Beogradu 1959. godine. Smatra se jednim od najvažnijih rok novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine. Pisao je za gotovo sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rok kulturu. Bio je u nekoliko navrata urednik za domaću scenu u časopisima „Rock“ i „Pop Rock“. Bio je direktor festivala zabavne muzike „Beogradski šlager – Menadžer“ (1992–1995). Od 1996. godine bavi se video-produkcijom. Autor je kultnog dokumentarnog TV serijala „Rockovnik“ (40 epizoda) i TV serije i filma „EKV – Kao da je bilo nekad“. Živi u Beogradu i Puli.
 
Promociju organizuje Udruženje muzičara Vršca „Sax” u saradnji sa Kulturnim centrom Vršac i sponzorima.
Pročitano 3891 puta
Mariana Fodor

mariana.fodor@studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

parakvadvs

eVrsac

KulturniCentarVrsac

TOV

VAK

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

OklagijaRS

ClickMan

VrsacMOJKraj

OpstinaVrsac

PricajmoOTome

iserbia

Cefix

edukacija

ArchLAB