četvrtak, 10 septembar 2015 15:24

Gimnazijska glumačka ekipa Istaknut

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Glumačku ekipu gimnazije „Borislav Petrov Braca“ čine talentovani i entuzijastični srednjoškolci. Oni su mladi ljudi koji imaju ideju, cilj, ali i veliku ljubav prema glumi, te im ne pada teško da svakog meseca ostvaruju nove projekte. O njihovom umeću najbolje govore postignuti uspesi, pa su tako prošle godine osvojili specijalnu nagradu za kratkometražni film. Jedan deo ove ekipe su i Zorana Tomić, Ana Čupić i Strahinja Dunjić. Kako kažu, glumu vole, jer na sceni mogu biti bilo šta na svetu.

Šta je ono što vam se najviše dopada u vezi sa glumom?

Zorana: Gluma je jedna neprekidna igra. Vi kada gledate neki film ili seriju, na kraju shvatite da taj glumac ne radi ništa drugo do same igre. Na kraju, tu je i poseban osećaj kada vidite da ste uspeli da nekoga nasmejete.
Kako ste počeli da se bavite glumom?
Zorana: Oduvek sam volela da se igram i da maštam. Kao mala, dok sam se igrala napolju, nismo imali uobičajene igre, već smo glumili. U školi sam redovno učestvovala na priredbama, a potom sam postala član Edu Teatra.
Ana: Ja sam počela da glumim u Teatar Pozitivu, a kasnije i u raznim predstavama i seriji.
Strahinja: Moji počeci su bili u Amatareskom pozorištu Sterija, a posle sam i ja počeo da glumim i u Teatar Pozitivu.

Na kojim projektima ste do sada radili i na koji od njih ste najponosniji?

Zorana: Pored glume u Edu Teatru, imali smo i humanitarnu predstavu u decembru pod nazivom „Karta za srećno detinjstvo“ i to je moj najdraži projekat, zatoš to smo prikupljenim slatkišima usrećili mališane u domu za nezbrinutu decu iz Bele Crkve. Tu su takođe i kratkometražni film o Steriji, koji je osvojio specijalnu nagradu za režiju. Naš prvi projekat je bila predstava o sidi na dan borbe protiv ove bolesti, kao i predstava koju smo izvodili u Kragujevcu na takmičenju dramskih sekcija Srbije: „Lakše je biti ministarka nego berberin“.

S obzirom na to da svi dosta vremena provodite u pozorištu, šta je ono što vas najviše privlači u vezi sa njim i u čemu najviše uživate?
Svi: Ono što nas je uvek privlačilo kada smo posmatrali su bili glumci i ono što im scena čini. Kada su na sceni, oni su bilo šta na svetu, improvizuju u trenutku, smišljaju i snalaze se. Takođe, pozorište ima specifičan miris, posebno osvetljenje, celu unikatnu atmosferu koja ne može da se napravi ni u jednom drugom objektu.

Koja je vaša omiljena uloga?
Zorana: Moja omiljena uloga je bila uloga Feme u osnovnoj školi. To je bila jedna od mojih prvih uloga i zbog nje sam zavolela glumu.
Ana: Definitivno je to bila uloga kuma u predstavi: „Lakše je biti ministarka nego berberin“, pošto je bila nešto apsolutno novo za mene.
Strahinja: Kod mene je u pitanju sedmi razred i uloga Svetozara Ružičića, kao i poseban momenat kada je, na kraju, celo pozorište zatapšalo.

Koji su vaši hobiji i čime se bavite u slobodno vreme?
Zorana: Ja uglavnom pišem poeziju, te sam skoro osvojila i prvo mesto na literarnom konkursu: Mika Antić za najlepšu ljubavnu pesmu u kategoriji srednjiš škola. Volim i da plešem, dugo sam se bavila latino plesom.
Ana: Osim glume, ja takođe i pišem, ali više u nekom realističnom pravcu.
Strahinja: Ja obožavam da crtam i čitam. Moja velika strast i nešto što me ispunjava su koncerti, pa obilazim skoro svaki koji se ovde održava.

Koje projekte planirate u budućnosti i da li ste imali pomoć starijih?
Svi: Imali smo pomoć, posebno nam je oko poslednje predstave pomogla profesorka Nevena Čolakov, pedagog Maja Rajković, kao i direktorka Tamara Pešić, koja nam je izlazila u susret. U planu nam je još jedna humanitarna predstava , a generalno su nam puno pomogle i preslatke devojčcie iz Akro dance studija "Super star".

Da li planirate da nastavite da se bavite glumom?
Zorana: Mnogo volim glumu i svakodnevno se njom bavim, ali još uvek nisam sigurna hoće li mi to biti zanimanje.
Ana: Ja bih takođe volela da se time bavim i nadam se da ću uspeti da upišem Akademiju Dramskih Umetnosti za par godina.
Strahinja: Moj plan jeste bavljenje glumom u budućnosti, te ću sledeće godine pokušati da upišem Akademiju, nadamo se najboljem.

Autori teksta: Miljana Nikolić i Milana Batrnjin

Pročitano 4168 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 13 septembar 2015 13:55
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

ClickMan

OpstinaVrsac

OklagijaRS

VrsacPlus

Cefix

TOV

eVrsac

PricajmoOTome

parakvadvs

KulturniCentarVrsac

ArchLAB

VAK

VrsacMOJKraj

edukacija