petak, 26 april 2019 12:02

GOTovanje #2 “Vitez Sedam Kraljevstava”

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Miljana K.- Želela sam krvoproliće i bitku, od toga ništa, ali Brienin osmeh se iskupio za sve propušteno. Da li ispunjenje njene želje znači da je i razvijanje njenog lika završeno i da smo možda pogledali njene poslednje scene? Ne znam koliko to želim(ne želim). Momenti sa svim onim obožavanim likovima- Davos, Tirion, Tormund čak i Podrik, nikada nisu u istoj prostoriji imali toliko fantastičnih i inteligentnih ljudi. I dalje sam pod utiskom zapanjenosti od cele te situacije. Nakon razgovora Džejmija i Brena bila sam vise zgrožena nego svi oni nakon Tormundove priče o džinici. Koliko sam loša osoba ako se nadam da će ga neko uskoro ponovo gurnuti kroz prozor? Možda opet Džejmi, pa da i Deni shvati da je sada dobar lik… bez obzira na sve što je ranije radio... Ludilo Targerijana se nastavlja i nekako, koliko god bilo kliše, iščekujem konačni konflikt između Deni i Džona. Koliko je spremna daleko da ode da bi sela na tron? Da li bi dopustila da Džona pregaze svi mrtvi i njihovi konji kako bi osigurala tu poziciju, ili će želeti da je podeli? Mozda će i Džon u Džonovskom stilu odbiti da bude kralj? Mada mi njegova reakcija nije baš tako izgledala... Htela ili ne, Arja je bila sa princom, a Sansa nije kupila ni gram Denerisine "l am a feminist" fore. Odrasla je okružena jakim ženama poput Margeri, Olene, njene majke Ket, i najjače od svih Sersi, koju nismo imali priliku da vidimo, ali možda ćemo u narednoj epizodi od sat ipo, tako da neće tako lako pasti na izlive empatije. Sansa je jedan od retkih likova koji se promenio na bolje i stvarno ko bi pre 7 godina rekao da ću joj se ovako diviti. Aj više da nekoga i ubiju, fale mi nervni slomovi, postaju iritantni sa ovim odugovlačenjem.

 


Miljana N.- Ja. Ne. Mogu. Ovu. Epizodu. Iskreno, pored svih scena bitki i tome sličnog, ova epizoda je jedna od najemotivnijih u celoj seriji. Videti ih sve zajedno je bila bukvalno čast i to zajedno i ujedinjene (ok, sem Deni, ali hajde). Čak i ne znam koju scenu bih izdvojila kao bolju, od onog reuniona Sanse i Theona (koje mi je bilo jedno od najemotivnijih i gde vidimo kompletan razvoj Theona kao osobe), pa do toga da Brien postaje vitez gde su suze same lile. Čak i cela Tormund-Brien-Džejmi situacija je nekako potpuno ispravna, jer je Brienin osmeh na kraju bio još jedan od najlepših momenata ove serije, kao i Tormundovo oduševljeno plakanje. Da li će Džejmi umreti onako kako je i rekao da želi, u rukama žene koju voli, ali će to ovog puta biti Brien? Scena Arje i Gendrija, iako dugo očekivana, izazvala je u meni toliki transfer neprijatnosti da sam morala da stopiram seriju na svakih 5 sekundi i vičem no no no no. A što se tiče razgovora između Deni i Sanse, mogu samo da kažem da je Sansa apsolutno izdominirala nad situacijom i definitivno mi je postala jedna od najdražih. Na kraju, Podrikova pesma (we finally know what he did to those girls, right?) i jeza koja se ne može opisati kao i ogromna anksioznost zato što će nam za 3 dana pobiti ogroman deo života. You can never be ready for this!!!

 

Mateja- Baš umeju da nam kidaju živce. Iako je u većem delu epizode bilo onako casual, opet su uspeli da me hajpuju za veliku sledeću epizodu. Sat i po, najveća bitka u istoriji TV serija!!! Ahh, elem... Konstantno sam se smejao scenama sa družinom ispred vatre. Nisu mogli bolje da ih spoje. Neko iz trojke Džejmi, Tormund i Brijen mora da umre, Džejmi jako teško, Tormund je gotivan, tako da Brijen, poyy. Arija je odlučila da uzme stvar u svoje ruke. Khm khm. Ponavljam opet, Bren mi nikad neće biti simpatičan i zato će verovatno on da preživi do kraja... Nema šanse da će se Džon boriti sa Deni za presto, sklopiće oni neki dogovor, ipak su familija. Sansa i Arija for the win! Spremite se za naj epic epizodu ikada!

Pročitano 1682 puta

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

iserbia

Cefix

TOV

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

ArchLAB

OklagijaRS

VAK

PricajmoOTome

ClickMan

OpstinaVrsac

VrsacMOJKraj

edukacija

KulturniCentarVrsac

eVrsac

VrsacPlus