četvrtak, 20 novembar 2014 10:26

Andrej Cukanić treći na Okružnom takmičenju u plivanju

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Adrej Cukanić, učenik drugog (II2) razreda Gimnazije "Borislav Petrov Braca" osvojio je treće mesto u trci na 100 metara defin stilom, na Okružnom takmičenju u plivanju održanom u Pančevu. Na takmičenju su učestvovali i vršački gimnazijalci Aleksandar Tanasijević (II2), Stefan Velevski (II4) i Zorana Vezmar (III4). Čestitamo učenicima i njihovom mentoru profesorki Radmili Mandić.
 
Ovo je veliki uspeh s obzirom da Vršac nema preduslove za treniranje plivanja. 
 
Miloš Vojteški i Andrej Cukanić predstavljali su svoj grad i u prvom i drugom kolu Letnje lige Beograda u plivanju. Vojteški je bio jedan od petorice delegiranih sudija, dok se petnaestogodišnji Cukanić takmičio u nekoliko disciplina i ostvario odlične rezultate. 
 
Plivanje je jedan od bazičnih sportova i jedan od najboljih načina vežbanja, jer angažuje nekoliko delova tela u okruženju koje nije stresno za zglobove. Za decu, plivanje je zabavna sportska aktivnost koja treba da se uvede još u ranom uzrastu. Najveći broj dece voli vodu pa tako veoma lako zavoli i plivanje kao vid vežbanja. Mnogo je fizičkih koristi od plivanja i ono se uvek smatra odličnim izborom ne samo za zdrave ljude, već i za one koji se suočavaju sa nekim zdravstvenim problemom.
 
Plivanje pogodno deluje i na srce. Ono jača srčani mišić poboljšava cirkulaciju i smanjuje rizik od osteoporoze i artritisa. Takođe, osobe koje imaju problema sa disanjem (astma i mali kapacitet pluća) neće imati problema prilikom plivanja, čak šta više, prilikom plivanja i pravilnog disanja u vodi, kapacitet pluća raste.
 
Podsećamo, Cukanić je ovog leta bio pobednik takmičenja u plivanju na 50 metara delfin stilom u okviru "Vršačke ulične olimpijade".
 
Autor: evršac
Pročitano 3796 puta
Mariana Fodor

mariana.fodor@studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

eVrsac

edukacija

iserbia

Cefix

ArchLAB

KulturniCentarVrsac

PricajmoOTome

VAK

VrsacMOJKraj

OklagijaRS

parakvadvs

TOV

OpstinaVrsac

ClickMan

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu