utorak, 03 novembar 2015 10:57

Akcijom "SAKUPI HUMANI ČEP" kupljeno novo pomagalo

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ" uručilo novo ortopedsko pomagalo kupljeno zahvaljujući akciji "Sakupi humani čep" u kojoj učestvuje veliki broj Vrščana.
 
Sakupljeno je 300.000 plastičnih čepova i uz pomoć Saveta za sport i omladinu OO SNS Vršac kupljeno je pomagalo za Milicu Cvijanović koja je rođena sa Daunovim sindromom i otežano se kreće, tako da će joj ova invalidska kolica olakšati svakodnevne aktivnosti.
 
Zahvaljujemo se svim Vrščanima koji učestvuju u ovoj akciji, koja je sve uspešnija i masovnija. Zahvaljujemo se i DP "Drugi Oktobar" za nesebičnu tehničku podršku našoj akciji. Posebno nam je drago što su se akciji odazvale obrazovne ustanove, škole i vrtići, u kojima deca sakupljaju čepove zahvaljujući kojima će se njihovim drugarima kupiti pomagala za lakši i ravnopravniji život, kao i brojni privredni kolektivi i pojedinci.
 
U ime svih članova Udruženja "Parakvad VŠ" zahvaljujem se učesnicima akcije: Predškolska ustanova "Čarolija", Dečji vrtići "Branko Radičević" iz Središta i "Đura Jakšić" iz Pavliša, Osnovne škole "Olga Petrov Radišić", "Jovan Sterija Popović", "Branko Radičević" iz Uljme, "Koriolan Doban" iz Kuštilja, Školski centar "Nikola Tesla", Poljoprivredna škola "Vršac", škola "Jelena Varijaški", Dom učenika srednjih škola Vršac, Unija studenata Vršac, Gradski muzej, Gradska biblioteka, NP "Sterija", Motel "Vetrenjača", Hotel Srbija, Udruženje penzionera Vršac, Sportski centar “Millennium”, Sportski savez Vršac, Badminton klub "Fanatik" Vršac, pekara “Hermes”, Coca Cola Hellenic - tim Južni Banat, marketi "Univerexport 013", "Persu" i "Gomex", diskont pića "Valor", "Swisslion Takovo", caffe "Faraon", caffe "Eskada", Expres restoran Vršac, auto perionica "S5", auto perionica "Sunđer Bob" i svim našim sugrađanima. Izvinjavamo se ako smo nekog izostavili, hvala svima na velikoj podršci.
 
Udruženje "Parakvad VŠ pokrenulo je akciju "Sakupi humani čep" koja se bazira na prikupljanju plastičnih čepova, bez obzira koje veličine, boje i oblika, svi čepovi koji su napravljeni od plastike dolaze u obzir. Akcija je istovremeno ekološkog, humanitarnog, inkluzivnog karaktera, ali sa mnogo volonterskog angažmana.
 
Naša poruka svim građanima glasi "Sakupi humani čep", pomozi ljudima kojima je pomoć potrebna i njihov već težak život učiniti lakšim. Sakupljanjem plastičnih čepova sa ambalaža i njihovom daljom distribucijom, akcijom se obezbeđuje novac za nabavku ortopedskih pomagala namenjenim osobama sa invaliditetom. Istovremeno cilj je i menjanje svesti o osobama sa invaliditetom kao korisnim i aktivnim pripadnicima društva. Na ovaj način podiže se i ekološka svest kod građana, a posebno kod dece i omladine.
 
Preuzeto sa: http://parakvadvs.rs/
Pročitano 3169 puta
Jasmina Krajovan

Četvorogodišnja devojčica izgubljena u svetu odraslih. 

 

 

jasmina.krajovan@studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

Cefix

iserbia

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VAK

ArchLAB

KulturniCentarVrsac

TOV

VrsacMOJKraj

PricajmoOTome

OpstinaVrsac

eVrsac

parakvadvs

VrsacPlus

ClickMan

edukacija