četvrtak, 24 decembar 2015 17:24

Kembridžovi ispiti- neophodna karta za inostranstvo

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Da li ste razmišljali o studiranju u inostranstvu ili radu u nekoj drugoj državi? Jedan od najpotrebnijih faktora za odlazak jeste i znanje engleskog jezika, ali i dokaz o istom. Ukoliko je Vaša želja englesko govorno područje, skoro je sigurno da će Vam biti potrebni neki od Kembridžovih sertifikata
Kembridžovi ESOL ispiti su međunarodno priznati ispiti, koji pokazuju na kom nivou znanja engleskog se u datom trenutku nalazite. Podela je sledeća:
 
1. PET- Preliminary English Test, nivo kojim se uglavnom služe učenici, pokazuje da je osoba u stanju da se sporazumeva i komunicira. 
2. FCE - First Certificate in English, polažu ga osobe koje su već neko vreme uključene u engleski jezik, mogu da prate nastavu na njemu.
3. CAE - Certificate in Advanced English, polažu ga oni čiji je engleski na zavidnom nivou. 
4. CPE - Certificate of Proficiency in English, najviši nivo, pokazuje da je osoba u stanju da predaje engleski jezik u mnogim zemljama sveta, uz dodatni početni trening metodike nastave. 
 
Za studiranje u inostranstvu uglavnom je neophodan FCE nivo, dok je za više studije potreban CAE nivo. CPE služi osobama koje žele da se bave engleskim kao profesijom. 
Ispiti se spremaju zavisno od veličine grupe i prethodno stečenog znanja. Optimalni vremenski period potreban za spremanje jednog ispita je između 9 i 12 meseci. Ukoliko se uzimaju individualni časovi, a imate i diplomu sa prethodnog ispita, može se spremiti i brže. Svaki ispit se sastoji od pismenog I usmenog dela. Pismeni deo se odigrava tokom prvog dana, a sadrži reading (razumevanje pročitanog), use of English (gramatika), listening (slušanje I razumevanje istog), kao I writing (pisanje). Drugi dan je rezervisan za usmeni deo ispita, odnosno speaking, koji se sastoji od razgovara sa partnerom I ispitivačem.
Svoj nivo znanja, možete proveriti i kratkim testom na internetu: http://www.cambridgeenglish.org/test-your-english/adult-learners/ . Tako ćete saznati koji ESOL ispit bi trebalo da polažete. Sve škole engleskog spremaju za ove ispite. 
 
Osim ovih, Kembridž nudi i ispite za decu, testove za školski engleski, kao i polaganje takozvanog poslovnog engleskog.
 
Pročitano 3405 puta

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

TOV

eVrsac

parakvadvs

iserbia

PricajmoOTome

ArchLAB

edukacija

ClickMan

VrsacMOJKraj

VAK

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacPlus

OpstinaVrsac

KulturniCentarVrsac

Cefix