sreda, 15 oktobar 2014 13:49

Fakultet organizacionih nauka

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovni podaci o fakultetu:

Adresa: Jove Ilica 105,11000,Beograd,Srbija
Telefon:+381 11 3950 896
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.fon.bg.ac.rs

Podaci o studijama:

Smerovi: Informacioni sistemi i tehnologije(ISIT), menadzment i organizacija(MO), informacioni sistemi i tehnologije-studije na daljinu
Cena skolarine (redovne studije): 129 000,00 ili 2 500,00 e za strane drzavljane
Prijemni ispit: Kandidat se prilikom prijave za konkurs opredeljuje za jednu od narednih varijanti za koju konkurise:
1. Za sva tri studijska programa
2. Iskljucivo za studijski program ISIT
3. Iskljucivo za studijski program MO
4. Iskljucivo za studijski program ISIT-na daljinu
Svi kandidati (nevezano za koji studijski program se opredele) imaju dve opcije prilikom polaganja prijemnog ispita:
1. Test iz matematike (20 zadataka) –ukupno 60 bodova
2. Test iz matematike (20 zadataka) -30 bodova i test opste informisanosti (30 pitanja) -30 bodova. 
Broj studenata:
• 260 studenata na studijskom programu ISIT
• 330 studenata na studijskom programu MO
• 80 studenaa na studijskom programu ISIT-na daljinu
Sta sve mozes raditi sa diplom FON-a: O uspehu fakulteta govori podatak da na trzistu rada diplomci FON-a ne cekaju duze od tri meseca na zaposlenje, a veliki broj studenata se zaposli tokom studiranja i to na poslovima za koje se tek kvalifikuju. FON je jedan od tri fakulteta Univerziteta u Beogradu cija je diploma medjunarodno priznata. To znaci da studenti lako mogu da nadju posao ili da nastave skolovanje u inostranstvu, o cemu svedoci veliki broj nasih diplomaca koji su svoju karijeru zapoceli ili nastavili radeci ili skolujuci se u drugim zemljama
Uspesi studenata FON-a: U 2011/12. godini 54% studenata prve godine je ostvarilo 60 ESPB, a 78% studenata 48 ili više ESPB što je bio potreban uslov za studiranje „na teret budžeta”.
Studenti FON-a svoje znanje, veštine i kreativnost potvrđuju trijumfima ili zapaženim rezultatima na raznim međunarodnim i regionalnim takmičenjima u znanju i sportu kao što su: Balkan case challenge u Beču, Futur u Ljubljani, Case study show u Beogradu, Microsoft imagine cup, Menadžerijada, Beogradske međunarodne igre,Turnir „5lopti“ u Parizu, Hult global Case Challenge u Londonu, Debatno prvenstvo WUDC, EuroBelgrade.

Opis fakulteta:

Organizacione nauke, koje doživljavaju puni razvoj u drugoj polovini 20. veka, dale su značajan doprinos razvoju privrede i društva u celini. Intenzivni razvoj organizacionih nauka definisanih u oblastima menadžmenta i informacionih sistema i tehnologija uslovio je rast efikasnosti i napredovanje poslovnih sistema. To je podstaklo nastanak velikog broja institucija visokog obrazovanja u ovoj oblasti. U bivšoj Jugoslaviji, prve ideje za formalnim obrazovanjem u oblasti organizaconih nauka pojavile su se pre više od pedeset godina. Kao plod takvih inicijativa i evidentne potrebe za obrazovanjem stručnjaka koji će voditi preduzeća i biti nosioci razvoja i promena, 1969. godine je doneta odluka o osnivanju Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. U januaru 1971. godine odlukom Saveta Univerziteta u Beogradu, Fakultet organizacionih nauka je postao članica Univerziteta.
Tokom četrdeset godina nastavni planovi i programi Fakulteta su se menjali u skladu sa novim dostignućima nauke i tehnologije i prilagođavali potrebama privrede i društva. Danas nastavni plan i program koncipiran je po ugledu na najpoznatije univerzitete i fakultete u svetu. Programska orijentacija FON-a odražava savremene trendove visokog obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i privrednog razvoja, dok je Fakultet već više od jedne decenije vodeći fakultet u jugoistočnoj Evropi za obrazovanje u oblasti informacionih sistema i tehnologija, menadžmenta, operacionog menadžmenta i upravljanja kvalitetom.
Reformom nastavnog plana i programa u periodu od 2005. do 2007. godine ostvareni su ciljevi usaglašavanja sa savremenim naučnim rezultatima, zahtevima prakse i principima Bolonjskog procesa.
Marta ove godine FON je dobio uverenje o akreditaciji kao visokoškolska ustanova, kao i uverenje o akreditaciji 14 studijskih programa na sva tri nivoa studija. U toku je akreditacija zajedničkih studijskih programa drugog stepena studija u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Fakultetom za upravu Univerziteta u Ljubljani i Univerzitetom Middlesex iz Londona. Osim obrazovne, Fakultet je 2007. dobio uverenje o akreditaciji za naučnoistraživačku delatnost, koju realizuje kroz projekte osnovnih, primenjenih i razvojnih istraživanja.
FON ima veoma razvijenu međunarodnu saradnju, koja se odvija kroz zajedničke studijske programe, razmenu studenata, saradnika i nastavnika, zajedničke istraživačke i razvojne projekte i učešća na simpozijumima i konferencijama. Najuspešnija saradnja je ostvarena sa fakultetima iz Slovenije, Velike Britanije, Francuske, Slovačke, Nemačke, Portugala, Grčke, Austrije, Makedonije i Češke.

Pročitano 4805 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 09 novembar 2014 16:21
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

parakvadvs

ClickMan

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacMOJKraj

TOV

OklagijaRS

Cefix

VrsacPlus

KulturniCentarVrsac

ArchLAB

VAK

OpstinaVrsac

PricajmoOTome

edukacija

eVrsac