sreda, 15 oktobar 2014 14:04

Akademija umetnosti

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Osnovni podaci:

Adresa: Đure Jakšića 7, 21000 Novi Sad
Telefon: +381.(0).21.42.21.76; +381.(0).21.42.21.77
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.akademija.uns.ac.rs

Podaci o studijama:

Departmani: Departman dramskih umetnosti (Gluma na srpskom jeziku, Gluma na mađarskom jeziku, Multimedijalna režija, Dramaturgija, Produkcija za audiovizuelne medije, Montaža u audiovizuelnim medijima, Kamera, Dizajn svetla, Snimanje i dizajn zvuka, Animacija i vizuelni efekti)
Departman likovnih umetnosti (Slikanje, Vajanje, Grafika, Grafičke komunikacije, Novi likovni mediji, Fotografija)
Departman muzičke umetnosti (Kompozicija, Klavir, Harfa, Orgulje, Gitara, Gudački instrumenti, Duvački instrumenti i udaraljke, Solo pevanje, Muzikologija, Etnomuzikologija, Muzička pedagogija)
Cena školarine: 125.000 din.
Prijemni ispit:  Informator o programskim sadržajima prijemnog ispita za sva tri departmana možete naći na sledećem linku: http://www.akademija.uns.ac.rs/upis-prijemni/.
Broj studenta: Fakultet prima 205 studenata godišnje
Šta sve mozeš raditi sa diplomom akademije umetnosti: Svirati u orkestru/ansamblu, biti instrumentalni ili vokalni solista, raditi u pedagoškim institucijama, biti samostalan umetnik (slikar, vajar...), glumiti, režirati, postati filmski ili pozorišni scenarista, filmski ili pozorišni kritičar, kreativni pisac u marketinškim oblastima, pozorišni dramaturg, izrađivati animirane filmove.

O fakultetu:

Akademija umetnosti deluje u sastavu Univerziteta u Novom Sadu bezmalo četiri decenije. Organizaciono je razvrstana u tri departmana: Departman muzičkih umetnosti, Departman likovnih umetnosti i Departman dramskih umetnosti. Na sva tri departmana realizuje se 26 studijskih programa osnovnih akademskih studija, 27 studijskih programa masterskih studija i jedan studijski program integrisanih studija, a od ove školske godine biće započeta trogodišnja nastava doktorskih studija zasnovanih na praksi. Da bi se postalo student Akademije umetnosti prethodno treba položiti prijemni ispit. Tokom studija nastava se realizuje najčešće individualno ili u malim grupama, ali i kolektivno za predmete teorijskog tipa. Upravo zbog takvog načina realizovanja nastave, obezbeđena je relativno visoka uspešnost i vrlo visoka prohodnost studenata, iz godine u godinu, što za krajnji rezultat ima skoro optimalno trajanje osnovnih studija i, primereno tome, visoke prosečne ocene. Pored obrazovne delatnosti na Akademiji se realizuju i različiti umetnički i naučnoistraživački projekti koji se realizuju kroz koncerte, izložbe, pozorišne predstave, performance, simpozijume, festivale. Akademija takođe ostvaruje saradnju sa mnogim institucijama lulture i umetnosti kao što su Moskovski državni konzervatorijum P. Ilič Čajkovski, Muzička akademija Franc List i Visoka škola za pozorište i film u Budimpešti, Akademija umetnosti u Osijeku…..

Pročitano 6158 puta Poslednji put izmenjeno subota, 29 novembar 2014 13:21
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org
Više iz ove kategorije Ekonomski fakultet »

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

OklagijaRS

eVrsac

parakvadvs

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacPlus

edukacija

Cefix

VrsacMOJKraj

KulturniCentarVrsac

ClickMan

VAK

TOV

iserbia

PricajmoOTome

OpstinaVrsac