sreda, 13 maj 2015 12:53

Smenjen predsednik studentskog parlamenta BU

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na sednici Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu održanoj u utorak, 12. maja 2015. godine, razrešen je sa mesta predsednika Studentskog parlamenta Milivoje Ćorić, student Poljoprivrednog fakulteta.

Nakon inicijative za smenu, podnete 5. maja 2015. godine, a koju je, pored članova Studentskog parlamenta, podržao i student prorektor Univerziteta u Beogradu, Milivoje Ćorić smenjen je javnim glasanjem uz podršku apsolutne većine članova.

Inicijativa za smenu pokrenuta je jer je predsednik svojim aktivnostima blokirao rad i održavanje sednica Studentskog parlamenta i sprečio reagovanje studenata na predlog o povećanju školarina na devet fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i reakciju povodom odluke o smanjenju broja ispitnih rokova na četiri.

Pored toga što nije obavljao svoje dužnosti i zastupao interese studenata na odgovarajući način, Milivoje Ćorić je, bez znanja ostalih članova Studentskog parlamenta, uključujući i studenta prorektora, zamenika predsednika, generalnog sekretara i potpredsednike, nezakonito raspolagao finansijskim sredstvima i time oštetio budžet Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

Iz svega navedenog, većina članova Studentskog parlamenta došla je do zaključka da je Parlamentu potrebno novo rukovodstvo koje će savesno voditi ovu instituciju i raditi u korist studenata.

izvor: portalmladi.com

Pročitano 3901 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 13 maj 2015 13:04
Andrea Gašparević

andrea.gasparevic@studentivrsac.com

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

parakvadvs

VrsacPlus

VrsacMOJKraj

Cefix

ClickMan

KulturniCentarVrsac

OklagijaRS

PricajmoOTome

edukacija

eVrsac

TOV

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

ArchLAB

iserbia

OpstinaVrsac