utorak, 10 maj 2016 13:01

Besplatno u muzeje od 12. do 21. maja

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Besplatna manifestacija “Muzeji Srbije, deset dana od deset do deset”, sa centralnom temom "Moj muzej, moj grad", biće po drugi put održana u gradovima širom Srbije od 12. do 21. maja, i to od 10 do 22 časova.


Ova manifestacija, koja je prvi put uspešno održana tokom maja prošle godine će i u svom drugom izdanju na ukupno 144 lokacija obuhvatiti čitav niz izložbi i pratećih programa, kao što su kreativne radionice za decu i odrasle, predavanja, promocije knjiga, javni razgovori, koncerti, pozorišne predstave, projekcije filmova i drugi sadržaji.


Svečano otvaranje održaće se u Manakovoj kući 12. maja, a takođe će obuhvatiti i obeležavanje Međunarodnog dana muzeja - 18. maj, 13. "Noć muzeja" i Nacionalnu nedelju muzeja.


Kako kažu organizatori, ovogodišnja tema "Moj muzej, moj grad" se bavi mestom i ulogom muzeja u lokalnoj zajednici, ali i ukupnim odnosom muzeja, grada i kulturnog pejzaža:
- Temom “Moj muzej, moj grad” želimo da svoje sugrađane, ne samo u što većem broju dovedemo u muzej, već da im ponudimo da postanu integralni deo muzeja i njegovog razvoja. Samo sinergijom nas, muzejskih profesionalaca i lokalne zajednice, iz koje potičemo i kojoj i sami pripadamo, muzeji mogu da razbiju prepreke koje u svesti mnogih, s obe strane barijere, postoje i doprinesu da se i muzeji i njihovo okruženje zajednički razvijaju, poručuju iz organizacije.


Manifestaciju su pokrenuli Narodni muzej u Beogradu, Galerija Matice srpske, Prirodnjački muzej, Etnografski muzej, Muzej primenjene umetnosti, Istorijski muzej Srbije, Muzej savremene umetnosti i Muzej istorije Jugoslavije.
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Manifestaciju su podržali i Sekretarijat za kulturu i informisanje AP Vojvodina, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Gradska uprava za kulturu Novog Sada.

Pročitano 3950 puta
Mariana Fodor

mariana.fodor@studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

ArchLAB

ClickMan

Cefix

OpstinaVrsac

TOV

edukacija

parakvadvs

OklagijaRS

VrsacMOJKraj

iserbia

VrsacPlus

eVrsac

VAK

KulturniCentarVrsac