nedelja, 05 oktobar 2014 19:46

Rim - Nova godina (od 185e)

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

RIM NOVA GODINA 2014 -  Grad sa puno lica i još više priča i istorije...preko 2.500 godina istorije može se otkriti u ovom „večnom gradu"- od antičkog Rimskog foruma do Koloseuma i Panteona, kao i veličanstvene bazilike Svetog Petra, skulptura i slika.

Rim je grad sa puno lica i još više priča i istorije. Rim je glavni grad Italije i regiona Lacio. Nalazi se na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva na ušću reke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka. Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e i danas simbol grada predstavlja vučica koja je odgajila Romula i Rema. Ovaj „večni grad“ je jedinstven u svetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelepih fontana.

Napulj  je treći po veličini italijanskigrad, glavnije grad istoimenog okruga i pokrajine Kampanijeima oko milion stanovnika. Od glavnog grada Italije, Rima, udaljen je 225 km
Napulj je osnovan između 7. i 6. veka p.n.e. od strane Grka. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine. U 17. veku bio je drugi grad po veličini u Evropi, a iz tog perioda sačuvano je dosta spomenika. S obzirom na to da su Napulj osnovali Grci, ime grada izvedeno je dve starogrčke reči „Nea“ i „Polis“ (Novi grad).
Ono po čemu je Napulj širom sveta poznat je vulkanVezuv, koji se nalazi u njegovoj blizini, drevna Pompeja, staro istorijsko jezgro koje je pod zaštitom UNESCO-a,ukusnoj pici i po kriminalnoj organizaciji Kamora.

Termin: 29. decembar 2014. - 3. januar 2015.

Cena: od 185e

Informacije na: 064/ 20 – 57 – 070 i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Smeštaj: Hotel Palacavicchi - Nalazi se na 5 minuta vožnje od Ciampino aerodroma, u prečniku od 25m od Kasteli Romani oblasti, Arheološkog parka i istorijskog centra Rima. Hotel ima recepciju koja radi non-stop. Sobe,koje mogu biti 1/2,1/3 ili 1/4,sadrže krevet, TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, klima uređaj. Sve sobe su na prizemlju. Pojedine su moderno dizajnirane i imaju prostor za sedenje. Doručak je kontinentalni.Za više informacija o hotelu kliknite ovde.

Plan puta:

1.dan
Beograd – Hrvatska - Slovenija
29.decembar 2014. Polazak autobusa sa parkingaSava Centra– savska strana u popodnevnim satima(oko 16h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan
Rim
30.decembar 2014. Dolazak u Rim u popodnevnim časovima. Smeštanje u hotel i nakon toga slobodno popodne za odmor, šetnju i upoznavanje grada u pratnji vodiča City tour no.1 (Piazza Venecia,Vitorio Emanuele , Fontana di Trevi, saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, Piazza del Popolo, Piazza della Rotonda Panteon), i otkrijte sve tajne najlepšeg grada u Italiji. Smeštaj u hotelNoćenje.

3. dan
Rim
31.decembar 2014. Doručak. Nakon doručka šetnja gradom uz pratnju vodiča City tour no.2 (Crkva Svetog Petra u okovima, Koloseum, Rimski Forumi, Piazza Fuime, Piazza Navona).Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u smeštaj. Individualni doček Nove 2015 Godine. Noćenje

4. dan
Rim - Napulj
01.januar 2015. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnost i šoping. Fakultativni izlet za Napulj. Dolazak u grad bezgraničnih uzbuđenja i zanimljivih suprotnosti. Ovaj očaravajući grad mediteranskog juga je bogat istorijskim, umetničkim i kulturnim delima.Obilazak crkve Santa Maria Maggiore, Trg Novog Isusa, Trg Plebiscita, Posilipova letnje Palate Don Ana, srednjevekovnog zamka Nuovo. Nakon obilaska Napulja mogućnost fakultativnog obilaska Pompeja, čuvenog arheološkog nalazišta, koji je bio potpuno zatrpan lavinom u erupciji vulkana Vezuv 79 godinenove ere. Zahvaljujući velikom otkriću postojanja ovog konzerviranog grada, imamo podatke o načinu života od pre skoro 2000 godina unazad. Nakon obilazaka, povratak u Rim. Repriza novogodišnje noći. Noćenje.

5. dan
Rim – Vatikan
02.januar 2015. Doručak i napuštanje soba. Mogućnost fakultativnog obilaska Vatikana (Trga Sv. Petra,Vatikanskih muzeja, Bazilike Sv. Petra, i Sikstinske kapele) ili slobodno vreme za individualne aktivnosti i kupovanje suvenira. Polazak za Beograd u večernjim satima.

6. dan
Italija – Slovenija - Hrvatska - Srbija Beograd
03.januar 2015. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske uz pauze za odmor i osveženje. Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

NAČIN PLAĆANJA:
• Gotovinsko plaćanje:2000 dinara prilikom prijave, narednih 2000 dinara deset (10) dana od dana potpisivanja ugovora, a ostatak 20 dana pre početka aranžmana.
• Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
• Preko računa:uz profakturu izdatu od strane Max travel-a.
• Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

Aranžman obuhvata:
• Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
• 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u 1/3 i 1/4 sobama u hotelu Palacavicchi u Rimu doručkom
• Usluge pratioca grupeza sve vreme aranžmana,
• Razgledanje grada - City tour 1 i City tour 2
• Organizaciju putovanja u celini

Aranžman ne obuhvata
• Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje: 1.25€ dnevno (od 18 do 65 god.) / 1.00€ dnevno (ispod 18 god.)do osigurane sume 35.000€ - plaćanje u agenciji,
• Hotel Palacavicchi doplata za 1/2 sobu 30 € po osobi.
• Doplata za prevoz iz Niša i Kragujevca - 10€ - plaćanje u agenciji(minimum 40 putnika)
• Fakultativne izlete (Napulj, Pompeji, Vatikan) i organizovane žurke
• Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014.), plaća se na recepciji hotela) – 4€ po osobi po noći za boravak u hotelima sa 3*.
• Individualne troškove putnika.

Uz EYCA karticu imate osiguranje u periodu od godinu dana u inostranstvu. Karticu možete izvaditi za 900din, imati osiguranje i niz popusta u Vršcu, Srbiji i inostranstvu. Za detalje o EYCA karticama kliknite ovde.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 064/ 20 – 57 – 070

Pročitano 49304 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 07 oktobar 2014 18:32
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

edukacija

VrsacPlus

PricajmoOTome

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

eVrsac

TOV

OpstinaVrsac

VAK

iserbia

Cefix

VrsacMOJKraj

ArchLAB

ClickMan