utorak, 11 avgust 2015 09:10

Utisci sa kursa kreativnog pisanja

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

U četvrtak i petak, 6. i 7. avgusta, u Gradskoj biblioteci Vršac, organizovan je kurs kreativnog pisanja na engleskom jeziku. Program je organizovala američka ambasada, a držala ga je profesorka Merili Kaninghem iz univerziteta u Hjustonu.

Tokom oba dana kurs je bio podeljen na po 2 sata pre i posle podne. Grupa od oko petnaest učenika osnovnih i srednjih škola, pisala je na engleskom. Teme su bile razne, od saveta prijatelju, omiljenog mesta, detektivske priče, haikua, pa do drame. Na kraju prvog dana, podeljeni su sertifikati za najbolje učesnike u tom trenutku. Isto se nastavilo i drugog dana uz nešto više učesnika. Ukupno se pisalo na više od 8 tema za vrlo kratko vreme. Po završetku su podeljene diplome svim učesnicima, kao i nagrade u vidu knjiga onim najuspešnijima. 

Kurs je bio interesantan, sve se odvijalo sa velikom brzinom. Za svaku temu je bilo predviđeno 10 minuta za pisanje, a posle toga i čitanje pred ostalim učesnicima. Na početku je postojala trema, ali su se u toploj atmosferi svi oslobodili da prikažu svoje radove. Vreme je proletelo i na kraju su svi želeli da je kurs potrajao još par dana.

Profesorka Merili Kaninghem je rođena 1945. godine Džordžiji. Majka joj je bila novinar, a otac umetnik i imali su sedmoro dece. Studirala je u Teksasu i oduvek se bavila književnošću. Već 16 godina sprovodi programe kreativnog pisanja, ove godine sa naglaskom na Srbiju i Makedoniju. Do sada je u našoj zemlji boravila samo u Beogradu, ali od ove godine je odlučila da će posetiti i manje gradove kako bi svi imali pristup ovom vidu učenja. Na kraju kursa je izrazila svoju oduševljenost i veliko zadovoljstvo kreativnošću naših učesnika, kao i znanjem engleskog jezika.

 

Napisala Miljana Nikolić

Pročitano 4795 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 11 avgust 2015 10:16
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

TOV

ClickMan

ArchLAB

eVrsac

PricajmoOTome

edukacija

VrsacPlus

Cefix

iserbia

VAK

parakvadvs

OpstinaVrsac

VrsacMOJKraj

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

OklagijaRS