sreda, 16 septembar 2015 08:56

Pismo za tebe

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Nažalost, ovo nećeš naći u sandučetu. Niti na ulici. Čak i da ti se ne sviđa, neće završiti u kontejneru. Jedan klik i tu si. Imaš “back” , ali ga ne stiskaš. Možda ćeš u ovom tekstu naći poruku koja je važna za tebe, možda ćeš imati dobar trač, možda ćeš ignorisati ili se jednostavno vratiti na svoj Facebook profil. Svejedno je.
 
Ovo je pismo u kome ću se ja obratiti tebi. Ne znam ko si. Ne znam šta voliš da slušaš, jedeš, da li imaš novca ili ne. Hoću da ti kažem da je vreme da kreneš. Da se mrdneš. Posle ovih nekoliko minuta, kad pročitaš ovaj tekst, hoću da ustaneš odatle i uradiš nešto što do sada nisi. Koliko god ludo i glupavo zvučalo, nateraću te da se pomakneš.
Zašto?
Zato što znam da želiš. Zato što niko više ne želi da ti govori. Zato što su i drugi zauzeti svojim pomeranjem. Zato što ti zaslužuješ bolje od te udobne fotelje i laptopa ispred sebe. Ti zaslužuješ da danas napraviš nešto čega ćeš se sećati. Zaslužujes da napraviš nešto vredno pamćenja. 
Duboko u sebi znaš šta je to. Plašiš se. To je normalno. Šta će reći ljudi, šta će reći roditelji, šta će reći partner, prijatelji. Ništa neće reći, upoznaće te. Toga ne smeš da se plašiš.
Govorim ti ovo, ne zato što želim pobunu na lokalnom nivou i obožavaoce, već zbog toga što meni nije imao ko da kaže, nije imao ko da me mrdne. Učila sam to sama. Nikako nije lako. Mnogo prepreka ima do cilja da budeš TI. 
 
Danas sam izabrala da volim. Da se radujem. Hoću da se smejem, da usrećim nekoga svojom srećom. Danas neću dozvoliti da uradim išta što ne želim. Zagrliću ceo svet. To mi je cilj.
Danas želim da pamtim. Nikada se više neće ponoviti. Ovaj dan biće najvoljeniji dan do sada.
 
Zato ti predlažem, savetujem te i vičem da ustaneš. Želim da pozoveš tu devojku na piće, želim da zahvališ svojim roditeljima i prijateljima, želim da ustaneš rano i gledaš u Sunce, želim da zaradiš mnogo para danas, želim da napišeš nešto jako dobro, želim da ti današnja fotografija bude najsrećnija do sada. Želim da danas živiš. 
 
Uradi šta god hoćes, samo uradi, kreni, putuj, nasmej se i uspećeš. 
Ako svakoga dana pročitaš ovo pismo namenjeno tebi, recept uspeva. Ono će se možda baš zbog toga naći u sandučićima, možda će obići čitavu planetu, možda će se moj san ostvariti. Zato se mrdni. 
 
Autor: Zorana Grujin
 
Pročitano 4188 puta Poslednji put izmenjeno petak, 18 septembar 2015 11:46
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

ArchLAB

VrsacPlus

parakvadvs

iserbia

edukacija

OklagijaRS

Cefix

VAK

OpstinaVrsac

KulturniCentarVrsac

ClickMan

PricajmoOTome

eVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

TOV