sreda, 15 oktobar 2014 13:55

Poljoprivredni fakultet

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnovni podaci o fakultetu

Adresa: Nemanjina 6
Telefon: 011/2612-664
E - mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajt: www.agrif.bg.ac.rs

Podaci o studijama

Smerovi: Odsek za ratarstvo, odsek za voćarstvo i vinogradarstvo, odsek za hortikulturu, odsek za zootehniku, odsek za melioracije zemljišta, odsek za fitomedicinu, odsek za poljoprivrednu tehniku, odsek za prehrambenu tehnologiju, odsek za agroekonomiju;
Cena skolarine (redovne studije): 85.000
Prijemni ispit: 70.000
Broj studenata: 600 (300 budžet + 300 samofinansirajućih)

Opis fakulteta: 

Poljoprivredni fakultet je osnovan 1919. godine kao jedan od 6 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Fakultet je 1932. godine dobio svoju zgradu u Zemunu u kojoj se i sada nalazi. Posle II svetskog rata Fakultet se veoma intenzivno razvija i dostiže nivo prve visoko-školske ustanove ove vrste u zemlji koja stvara diplomirane stručnjake svih grana poljoprivrede. Od osnivanja na Fakultetu je diplomiralo 15.600 studenata, magistriralo 866 poslediplomaca i doktoriralo 699 doktoranata. Godišnje se na Fakultet upisuje oko 1000 studenata, a u proseku diplomira 370 magistrira 30 i doktorira 20. U nastavi i naučnim aktivnostima učestvuje 51 redovna profesora, 53 vanredna profesora, 54 docenta, 49 asistenata, 56 asistenata pripravnika i 140 stručnih i tehničkih saradnika. U okviru stručnih službi fakulteta radi 55 zaposlenih.

Poljoprivredni fakultet je obrazovno-naučna ustanova koja u okviru svoje matične delatnosti obavlja obrazovnu i naučno-istraživačku delatnost u oblasti: ratarstva, voćarstva i vinogradarstva, stočarstva, zemljišta i melioracija, zaštite bilja i prehrambenih proizvoda, mehanizacije poljoprivrede, prehrambene tehnologije i biohemije i agroekonomije. Fakultet u okviru obrazovne delatnosti obavlja nastavu (predavanja, vežbe, stručnu praksu i druge oblike nastave), prema nastavnom planu i programu za osnovne i postdiplomske studije, proveru znanja (ispiti, kolokvijumi i dr.), dopunsko usavršavanje u struci i polaganje stručnih ispita za lica sa stečenim visokim obrazovanjem u struci za koju je Fakultet matičan, a koja rade u obrazovanju.
Fakultet samostalno i u saradnji sa drugim organizacijama obavlja naučno-istraživačku i stručnu delatnost putem osnovnih, primenjenih i razvojnih istraživanja, studija i projekata, inženjeringa, ekspertiza, konsaltinga, atesta, licenci, sertifikata i kontrola u svim oblastima poljoprivredne proizvodnje i prehrambene tehnologije.

Pročitano 3776 puta Poslednji put izmenjeno subota, 29 novembar 2014 13:30
Unija studenata Vršac

Unija studenata Vršac je nevladina, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem jačanja studentske zajednice na teritoriji opštine Vršac.

 

office@studentivrsac.org

Adresa sajta www.studentivrsac.org

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

edukacija

ClickMan

Cefix

parakvadvs

ArchLAB

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu

VrsacMOJKraj

KulturniCentarVrsac

OklagijaRS

TOV

VAK

OpstinaVrsac

PricajmoOTome

eVrsac

VrsacPlus