subota, 27 februar 2016 15:47

ISWiB proslavlja 10 godina postojanja

Napisao 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Međunarodna organizacija ISWiB (International Students Week in Belgrade) ove godine proslavlja 10 godina postojanja. Ovom prilikom je ISWiB organizovao druženje od 17. do 24. jula u Beogradu na kome će učestvovati studenti iz Srbije, ali i iz raznih zemalja sveta. Biće organizovane kreativne radionice iz nekoliko oblasti. Neke od tih oblasti su muzika, gluma, slika, crtanje... Ukoliko te zanima nešto od toga, imaš između 18 i 30 godina, student si i dobro poznaješ engleski jezik, prijavi se!

Tokom ovog programa imaćete priliku da upoznate nove prijatelje, da ramenite mišljenja o važnim pitanjima sadašnjice i vidite kako razmišljaju ljudi iz drugih krajeva sveta. Ako ne želite da učestvujete u radionicama, a želite da pomognete, možete se prijaviti i kao volonter.

Anđela Kuzmanović, član organizacionog tima, istakla je da je ove godine fokus ISWiB-a na edukativnom programu i dodala: „S obzirom na to da proslavljamo desetogodišnjicu našeg festivala i sam naziv: ,,Generat1ons celebrating inovatins'' naglašava spajanje tradicionalnog i inovativnog, spoj starih i novih ISWiB-ovaca koji će kao i svakog jula graditi duh našeg festivala. Učesnici će ove godine moći da se, u okviru edukativnog programa, bave pravljenjem svog virtuelnog identiteta, diskutuju o seriji Igra prestola kao sociološkom fenomenu, a i da kroz igru i glumu nauče o tome kolika je važnost pitanja imigrantske krize sa humanističkog ugla gledanja”.

Ono što ISWiB čini značajnim i prepoznatljivim jeste susret različitih ideja, kulturoloških iskustava i znanja koje učesnici razmenjuju kroz tematske radionice i diskusije o aktuelnim globalnim pitanjima. Cilj edukativno-zabavnih aktivnosti jeste da podstaknu učesnike na kritičko razmišljanje, analizu savremenih socioloških fenomena, kao i preispitivanje dosadašnjih izgrađenih stavova.

Ako želite da učestvujete, prvi korak je da popunite formular koji se nalazi na zvaničnom sajtu http://www.iswib.org/ ili na Facebook-u https://www.facebook.com/iswib. Drugi korak će biti kratki intervju preko Skype-a koji će se odviti na engleskom jeziku u periodu između 1. i 30. marta.

Prijave traju do 29. februara u ponoć. Cena za strane studente je 120 evra, a za studente iz Srbije 40 evra.

Više informacija o samom događaju takođe možete pogledati na zvaničnom sajtu ISWiB-a

Pročitano 5803 puta

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

OklagijaRS

eVrsac

iserbia

VrsacMOJKraj

OpstinaVrsac

TOV

VAK

edukacija

ClickMan

VrsacPlus

Cefix

PricajmoOTome

KulturniCentarVrsac

parakvadvs

ArchLAB