nedelja, 14 jul 2019 16:44

Kako je jedna osoba postigla sve

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Pročitala sam u nekoj self help knjizi da je tehnika za uspešno postizanje svih planova to da napravimo spisak svega što treba/želimo da uradimo i onda da se svakog dana makar 10 minuta posvetimo svakoj stavki sa liste. Navodno tako se nećemo osetiti pod pritiskom od određene stvari, polako ćemo napredovati, stvoriti naviku da se time bavimo i dati sebi vremena da zapravo zavolimo to što radimo.
E pa to nije način na koji ja organizujem životne obaveze i zadovoljstva. Evo sada 4 primera kako biste i vi mogli da se self menadžujete.

Note- ako vas bilo šta rečeno dalje u tekstu vređa, znajte da to nije bio cilj i prestanite sa čitanjem kako ne biste sebi naneli još veću uvredu. A ako vas zasmejava, nemojte da pijete vodu dok čitate (lično iskustvo).


1. Kako naučiti novu muziku?

Ako do sada niste rešili da se pozabavite svojim muzičkim ukusom koji niste menjali od godine kad je Milan Stanković pobedio u Zvezdama granda, onda je fakultet period kada treba svu  muziku koju volite da pozatvarate u avastove škrinje i vreme posvetite kvalitetnoj muzici. Dakle, kako se pretvarati da nikad nismo slušali Fanki dži i Fal aut bojs i da od kolevke slušamo Bitlse i Alice in chains?
Prvi korak: pronaći neki bend koji deluje dovoljno kulturno za akademskog građanina
Drugi korak: na osnovu yahoo komentara saznati koji album tog benda je najbolji
Treći korak: skinuti jednu pesmu sa tog albuma koja vam se dopadne i slušajte je 8 sati bez prestanka
Četvrti korak: nakon 8 sati, pustite novu pesmu Ace Lukasa da se malo odmorite, dobro obavljen posao.

 

2.Kako se posvetiti nekom novom hobiju?

Ovo je možda najlakše od svih. Jednostavno budite sigurni da ste pogledali poslednju sezonu svih serija koje pratite i samo u svakom roku prijavite sve ispite koje možete. Nećete imati šta drugo da radite kako biste dali sebi izgovor zašto ne učite, jednostavno ćete morati da izmislite neku novu aktivnost.

 

3.Kako provoditi vreme sa ljudima ako ste introvert?

Ovo je tehnika koju možda nisam ja otkrila, ali bih mogla da održim dvosemestarski predmet o njoj. Nažalost sa prijateljima ponekad morate da se čujete ili sretnete kako biste i dalje ostali prijatelji. Zato razmislite koje ljude koje trenutno smatrate podnošljivim, odaberite dan kada je mesec pun, pretvorite se u vukodlaka i pojedite ih... Dobro ne, ali dogovorite se sa svima njima da se sretnete istog dana, još je bolje ako odaberete dan kada imate neku obavezu poput kopiranja skripte, odlaska kod frizera... Sada, to je malo teže iskalkulisati jer nisu svi slobodni baš uvek, ali uz malo vežbanja uspećete da se sretnete sa prijateljem na popodnevnoj kavi, odete ranije jer, jelda imate obaveze, nakon toga zakasnite malo na drugi susret, jer obaveza se odužila, i onda kad se sretnete sa trećim prijateljem to će biti manje strašno, jer ste imali ispunjen dan i nećete morati da razmišljate o čemu da ćaskate, trašarajte i prepričavajte šta vam se sve neverovatno desilo ranije istog dana.

 

4. Kako Vaš povratak na pisanje bloga napraviti tako da deluje da ćete napisati više od 2 teksta do kraja godine?


Nastaviće se... Ili neće

Pročitano 5025 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 14 jul 2019 16:47
Više iz ove kategorije « POKLON KOJI SE PAMTI

Anketa

Šta vidite kao najveći problem mladih u Vršcu?

Nasilje - 16.2%
Nedostatak kulturnih sadržaja - 11.1%
Nedovoljno razvijen noćni život - 9.4%
Nedostatak mesta za rekreativne aktivnosti - 6%
Nedostatak posla/stručne prakse - 46.2%
Nedostatak neformalnih edukacija - 11.1%

Ukupno glasova: 117
Glasanje je završeno, dana : avgust 17, 2017

edukacija-logo-kursevi

Baner 231x173

 

  • 1
  • 2
  • 3

VrsacMOJKraj

VrsacPlus

parakvadvs

ArchLAB

TOV

OklagijaRS

OpstinaVrsac

ClickMan

iserbia

VAK

edukacija

Cefix

PricajmoOTome

eVrsac

PokrajinskiSekretarijatZaSportIOmladinu